Νέα

Μουσεία και πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας ανοίγουν τις αυλές τους στα παιδιά

Μια άλλη διάσταση δίνουν στα μουσεία και στα πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και ο Δήμος Αθηναίων με την δημιουργία μιας νέας σειράς υπαίθριων μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων για τα παιδιά. Ιστορία, τέχνη και περιβάλλον γίνονται τροφή για παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους όμορφους εξωτερικούς χώρους των μουσείων και να παίξουν δημιουργικά παιχνίδια περνώντας τον χρόνο τους εποικοδομητικά. Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών και να γνωρίσουν εύκολα και με ευχάριστο τρόπο την πολιτισμική ιστορία της Αθήνας.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος είναι με ελεύθερη είσοδο, απλά επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:Πέμπτη 27 Αυγούστου (10.30 π.μ.): «Το δέντρο του Πλάτωνα» στο πάρκο του Ψηφιακού Μουσείου  Ακαδημίας Πλάτωνος δήμου Αθηναίων. Αφήγηση, μύθοι και δημιουργική ζωγραφική στον εξωτερικό χώρο του Ψηφιακού Μουσείου. Κράτηση στο 210 5142138.
 
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου
(10.30 π.μ.): «Αστικό τοπίο» στον κήπο Κέντρου Τεχνών δήμου Αθηναίων. Μικροί και μεγάλοι ατενίζοντας τον αττικό ουρανό και την πόλη της Αθήνας από την κατάφυτη πλαγιά του πάρκου Ελευθερίας, δημιουργούν το δικό τους έργο τέχνη. Κράτηση στο 2107232604.


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (10.30 π.μ.): «Η μοδέρνα Αθηναία» στην αυλή πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ενδυματολογικά μυστικά μιας άλλης εποχής και κάνουν ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα. Κράτηση στο 2103452150.


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (10.30 π.μ.): «Το δέντρο του Πλάτωνα» στο πάρκο του Ψηφιακού Μουσείου  Ακαδημίας Πλάτωνος δήμου Αθηναίων. Αφήγηση, μύθοι και δημιουργική ζωγραφική στον εξωτερικό χώρο του Ψηφιακού Μουσείου. Κράτηση στο 210 5142138.


Σάββατο 10 Οκτωβρίου (10.30 π.μ.): «Υπαίθρια γλυπτική» στον κήπο Κέντρου Τεχνών δήμου Αθηναίων. Μικροί και μεγάλοι έρχονται σ' επαφή με τα γλυπτά που βρίσκονται στον χώρο του πάρκου Ελευθερίας και μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες γίνονται οι ίδιοι γλύπτες. Κράτηση στο 2107232604.


Σάββατο 17 Οκτωβρίου (10.30 π.μ.) «Το δέντρο της ζωής» στην αυλή πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα» δήμου Αθηναίων. Μικροί και μεγάλοι, παρακολουθούν ένα ταξίδι στην παγκόσμια μυθολογία που αναφέρεται στο «δέντρο της ζωής» και δημιουργούν  το δικό τους μικρό έργο τέχνης. Κράτηση στο τηλ. 210-3452150.