Νέα

Κουκλοθέατρο από διεθνείς καλλιτέχνες στο εργαστήρι Μαιρηβή

«Ο σπόρος», από την ομάδα La Canela teatro de títeres
«Ο σπόρος», από την ομάδα La Canela teatro de títeres

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά στη σκηνή του κουκλοθεάτρου του Εργαστηρίου Μαιρηβή στη γειτονιά του Ψυρρή στις 19 και 20 Οκτωβρίου, φιλοξενώντας θιάσους από όλο τον κόσμο. Το θέατρο κούκλας και η προφορική λογοτεχνία, δύο τέχνες άρρηκτα συνδεδεμένες με την παιδική ηλικία, που απευθύνονται όμως και στο ενήλικο κοινό, ξεπερνούν τις γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές και ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στους δημιουργούς και στις ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κάθε δημουργός και κάθε ομάδα που έρχεται στο φεστιβάλ φέρνει μαζί της τις ιδέες και τις τεχνικές της, καλλιεργώντας όχι μόνο το κριτήριο του κοινού αλλά και των καλλιτεχνών της λαϊκής τέχνης.

«Ο σπόρος», από την ομάδα La Canela teatro de títeres
«Ο σπόρος», από την ομάδα La Canela teatro de títeres

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. η ομάδα από την Ισπανία και την Αργεντινή La Canela teatro de títeres παρουσιάζει την κουκλοθεατρική παράσταση «Ο σπόρος». Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους όπου λείπει ο λόγος, πρωταγωνιστούν όμως διάφορα αντικείμενα, με όχημα τα οποία εξερευνά τους διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης. Από τα φυτά, τα δέντρα, τα ζώα μέχρι τους ανθρώπους και τα συναισθήματα τους, τις αμφιβολίες και τις επιθυμίες του. Η La Canela teatro de títeres, που δημιουργήθηκε το 2003, επικεντρώνεται στην έρευνα, μελετώντας τη σχέση ανάμεσα στην οπτική και στην εικαστική τέχνη με το θέατρο, το κουκλοθέατρο και το χορό.

Η ιταλική ομάδα Di Filippo Marionette με το έργο «Κρεμασμένο από ένα νήμα»
Η ιταλική ομάδα Di Filippo Marionette με το έργο «Κρεμασμένο από ένα νήμα»

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι η ιταλική ομάδα Di Filippo Marionette των Remo Di Filippo και Rhoda López, που έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ, θέατρα και σχολεία, σε 20 χώρες ανά τον κόσμο, παρουσιάζει την παράσταση «Κρεμασμένο από ένα νήμα». Πρωταγωνιστούν οι μαριονέτες, που κατασκευάζονται από τους ίδιους τους δημιουργούς, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να μεταδίδουν συναισθήματα στο κοινό. Η παράσταση έχει βραβευτεί στο Kleinkunst Festival στο Usedom της Γερμανίας το 2017, στο Φεστιβάλ «Briciole di Fiabe» στο Arezzo της Ιταλίας το 2018 και στο φεστιβάλ «In Fonte veritas» στη Φλωρεντία.


Trailer_Di_Filippo_Marionette_2017 from remo di filippo on Vimeo.

iTιμές εισιτηρίων και για τις δύο παραστάσεις: € 10 (ενήλικες), 8 (παιδιά), 6 (μέλη UNIMA) | Πληροφορίες:2105222181, 6942420062 | www.mairivi.gr