Νέο

Η μυθολογία και οι αδελφοί Γκριμ εμπνέουν την Κάρμεν Ρουγγέρη

Από -

Μετά την μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία που έκανε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με τον «Μαγικό Αυλό» εγκαταλείπει τον βασιλιά της μέρας και τη βασίλισσα της νύχτας και ξεκινά εντατικές πρόβες με τους Θεούς του Ολύμπου, τον Χένσελ και τη Γκρέτελ! Η σκηνοθέτις και θιασάρχης ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους μικρούς θεατρόφιλους τη «Γέννηση του κόσμου…και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το διάσημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Χένσελ και Γκρέτελ» στο θέατρο Κιβωτός.


 Με τη «Γέννηση του κόσμου…και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου» η Κάρμεν Ρουγγέρη επιδιώκει να γνωρίσουν τα παιδιά τους θεούς του Ολύμπου, αλλά και να τα προβληματίσει πάνω σ’ άλλα ερωτήματα, που αφορούν τη γέννηση του κόσμου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του. Ο Προμηθέας, ο Επιμηθέας, η Αθηνά, η Δάφνη, η Άρτεμις, ο Ήφαιστος, η Περσεφόνη, ο Απόλλωνας και τόσοι άλλοι θα ζωντανέψουν στη σκηνή και θα συμπαρασύρουν τα παιδιά σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο.

Η ιστορία των «Χένσελ και Γκρέτελ» γραμμένη από τους φοβερούς παραμυθάδες Γκριμ, πατά πάνω στην γερμανική λαϊκή παράδοση και για πολλούς αποτελεί μια καταγγελία για τις κοινωνικές δομές της εποχής, αφού τα παιδιά εγκαταλείπονται στο δάσος από τους ίδιους τους γονείς τους, λόγω του υποσιτισμού. Η Κάρμεν Ρουγγέρη στην παράστασή της θα προσπαθήσει να το προσεγγίσει μέσα από μια άλλη οπτική, αφαιρώντας του τη σκληρότητα και δίνοντάς μια νέα τρυφερή εκδοχή στην ιστορία των δύο αδερφών, περνώντας παράλληλα στα παιδιά πλήθος μηνυμάτων.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης