Νέα

Η ελληνική μυθολογία εμπνέει το παιδικό θέατρο

#1 «Όρνιθες»

Στο Θέατρο Αθηνά ο Δημήτρης Αδάμης υπογράφει μια διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη, εστιάζοντας στην επιτακτική ανάγκη για σεβασμό προς τη φύση, και οδηγεί την ομάδα Μαγικές Σβούρες κάπου ανάμεσα στα σύννεφα, στην ουτοπική Πολιτεία των πουλιών, με τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα που ερμηνεύονται ζωντανά από τον Βασίλη Γισδάκη.

banner

#2 «Οδύσσεια»

Η Σοφία Σπυράτου ανεβάζει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τη διασκευή του Στρατή Πασχάλη πάνω στο ομηρικό έπος. Τον ρόλο του πολυμήχανου Οδυσσέα ερμηνεύει ο Γιώργος Χριστοδούλου, ενώ ο Στέλιος Μάινας υποδύεται τον Όμηρο σε αυτό το θαλασσινό ταξίδι που μεταφέρει το αρχαίο κείμενο σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά.

#3 «Θησέας και Μινώταυρος»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη βρίσκεται και φέτος στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», όπου συνσκηνοθετεί με την κόρη της Χριστίνα Κουλουμπή ένα δικό της κείμενο για την πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα μέχρι την Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη, δίνοντας στο μύθο έναν αριστοφανικό χαρακτήρα εμπλουτισμένο με κρητική λύρα, χορό, τραγούδια και μαντινάδες.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό