Νέα

Η διπλή επιστροφή της Άλκης Ζέη λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Ίσως η πιο αγαπημένη συγγραφέας παιδικών, και όχι μόνο, βιβλίων στην Ελλάδα, συνοδοιπόρος στην ενηλικίωση και την πολιτική και κοινωνική ευαισθητοποίηση αρκετών γενιών παιδιών, η Άλκη Ζέη μας αποχαιρέτησε τον περασμένο Φεβρουάριο πλήρης ημερών. Φέτος τις γιορτές όμως έρχεται να μας κάνει δύο δώρα-έκπληξη, μέσα από τις κυκλοφορίες δύο ξεχωριστών βιβλίων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς

Για τα μικρά παιδιά, μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο της βιβλίο «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς», ένα εικονογραφημένο παραμύθι, με το οποίο η συγγραφέας μοιάζει να μας λέει το δικό της αντίο. Η ιστορία, μέσα από τις τρυφερές εικόνες του Νικόλα Χατζησταμούλου, μας μεταφέρει στις Βρυξέλες όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης αλλά και η καρδιά της γιαγιάς τρεις μήνες κάθε χειμώνα, κοντά στα εγγονάκια της. Καθώς η γιαγιά βγαίνει στον κήπο και βλέπουμε τα δύο πιο μεγάλα φώτα, τα μάτια της, να μη φέγγουν πια, ένα μαυρόασπρο γατάκι, ένα πουλί καρφίτσα και ένας μελαγχολικός σκαντζόχοιρος την αποχαιρετούν με τον τρόπο τους σε μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel)

Ο «Μεγάλος περίπατος του Πέτρου» στην κατοχική Αθήνα συναντά τη σύγχρονη αισθητική των graphic novels και βρίσκει μια  ακόμη δίοδο επικοινωνίας με τα σημερινά παιδιά. Με την έγκριση της Άλκης Ζέη, η έμπειρη και ταλαντούχα συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κομίστας Δημήτρης Μαστώρος,  επαναδημιουργούν ως graphic novel το αγαπημένο εφηβικό βιβλίο με σεβασμό στην ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου. Ο εννιάχρονος Πέτρος αναγκάζεται να μεγαλώσει απότομα στην Αθήνα της πείνας, του φόβου, αλλά και της Αντίστασης κι εμείς έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να διαβάσουμε το βιβλίο αλλιώς. Το graphic novel κυκλοφορεί στις 7 Δεκεμβρίου και μπορείτε να το προπαραγγείλετε εδώ.