Focus

Η «Απαγωγή της Δ» είναι το νέο παιδικό βιβλίο-αποστολή για τους «Πράκτορες του Πλανήτη»

Από -

Για τις νεότερες γενιές -αυτές που βλέπουν εξ αρχής ένα κόσμο που χωράει σε ένα tablet ή smartphone- η κλιματική αλλαγή, η πλαστική ρύπανση και οι επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη ζωή και υγεία είναι πολύ πιο κατανοητές από ότι για τις γενιές που συνέβαλαν στην εμφάνιση τους. Αυτές οι γενιές θα αναζητήσουν λύσεις όσο είναι ακόμη καιρός και η Ελένη Ανδρεάδη τις προσφέρει μέσα από μια αστυνομική ιστορία για παιδιά άνω των 8 ετών, σύγχρονη, καλογραμμένη και ενδιαφέρουσα.

Η «Απαγωγή της Δ» είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Περιβαλλοντικοί Πράκτορες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στις 7/12. Σε έναν κόσμο που λίγοι γνωρίζουν πως τα σακουλάκια από τα πατατάκια δεν ανακυκλώνονται, που κάθε εβδομάδα, τρώμε πλαστικό ισοδύναμο με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, που οι θάλασσες το 2050 θα έχουν περισσότερο πλαστικό παρά ψάρια, ο αδίστακτος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει απαγάγει τη Διοικητή Δ της Περιβαλλοντοπόλ, τη στιγμή που ένα γιγαντιαίο διαστημικό τέρας θα πνίξει τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες. Όλος ο πλανήτης θα γίνει πλαστικός! Εκτός κι αν η επίλεκτη ομάδα των πρακτόρων -που αυτή την φορά περιλαμβάνει όλους τους ήρωες των τελευταίων βιβλίων- αναλάβουν μαζί με το παιδί-αναγνώστη τη διπλή αποστολή-πρόκληση: Να σώσουν την Διοικητή Δ από τον πανούργο Ιβάν φον Βαμπάουερ και να εμποδίσουν το γιγάντιο διαστημικό τέρας. Μόνο με την πολύτιμη βοήθεια του υπάρχει ελπίδα να καταφέρουν να αποτρέψουν την εφιαλτική κατάσταση.

Η bestseller σειρά «Πράκτορες του Πλανήτη» (εκδόσεις Μεταίχμιο) έχει κινητοποιήσει χιλιάδες παιδιά και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, ανάμεσα τους η Κίνα, η Αμερική και πολλές Αραβικές χώρες, ενώ το πρώτο της βιβλίο, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015. Τα παιδιά όχι μόνο μαθαίνουν ποια είναι τα προβλήματα του πλανήτη στη δική τους σύγχρονη γλώσσα, αλλά συμμετέχουν ενεργά στην πιο επίκαιρη, πρακτορική αποστολή και για να τη φέρουν εις πέρας η συγγραφέας επιστρατεύει την καταιγιστική πλοκή, ευρηματικούς διαλόγους και συναρπαστικούς ήρωες. Επιπλέον οι πράκτορες θα ανακαλύψουν μυστικά στοιχεία κρυμμένα σε QR Codes (διαβάζονται κατεβάζοντας μια εφαρμογή σε Tablet ή Smartphone), δηλαδή έναν απόρρητο φάκελο με πρακτορικά εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και τη διαφωτιστική εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου.

Στην «Απαγωγή της Δ», η Ελένη Ανδρεάδη, με περιβαλλοντικές σπουδές και βραβεύσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την οικολογία, δείχνει στον μικρό αναγνώστη πόσο βλαβερά είναι τα πλαστικά μίας χρήσης για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο ενθαρρύνει όλους τους εκκολαπτόμενους Πράκτορες του Πλανήτη να προκυκλώνουν - να σκέφτονται δηλαδή προτού αγοράσουν το καθετί, να επαναχρησιμοποιούν και ν’ ανακυκλώνουν. Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους, θα προβληματιστούν γύρω από το τι μπορούν και οφείλουν να κάνουν και θα μάθουν από τους μικρότερους, που βλέπουν τα πράγματα πιο «καθαρά» και (οικο)λογικά. Ο Πλανήτης μάς χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ! Τολμάτε να λάβετε μέρος στην πιο απόρρητη και επίκαιρη αποστολή;

iΜπορείτε να προπαραγγείλετε το βιβλίο εδώ | Πολλές άκρως απόρρητες αποστολές και πληροφορίες για τη δράση των Πρακτόρων του Πλανήτη θα βρείτε στην επίσημη σελίδα τους