Νέα

Φέτος η νύχτα στο Μουσείο είναι πράσινη

Από -

Το αγαπημένο sleepover για γονείς και παιδιά επιστρέφει για τρίτη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και για ένα βράδυ μεταμορφώνει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στον πιο συναρπαστικό χώρο παιχνιδιού, διασκέδασης και εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου μέχρι και το πρωί της επόμενης, Κυριακής 10 Νοεμβρίου, οικογένειες και παιδιά από 7 ετών έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γη μέσα από πολλές και απολαυστικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον, καθώς το Μουσείο και το INNOVATHENS έχει αφιερώσει ολόκληρη τη φετινή χρονιά στο περιβάλλον με την ενότητα «Greenability».

Οι δραστηριότητες

Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο πριν πέσει η νύχτα, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Μουσείου μοιράζονται σε δύο ομάδες , τα «σκαθάρια» και τις «γάτες», και εναλλάξ ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο των εντόμων και το ρόλο τους στο οικοσύστημα και συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια STEM κατασκευής με ανακυκλώσιμα υλικά. Η επόμενη ημέρα ξεκινά με ένα κυνήγι θησαυρού μέσα στο χώρο του παλιού εργοστασίου, το οποίο, μέσα από το παιχνίδι, συστήνει στα παιδιά τις παλαιότερες μορφές ενέργειας αλλά και μυστικά που μας βοηθούν να κάνουμε το περιβάλλον γύρω μας βιώσιμο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Σάββατο 9 (6 μ.μ.) έως Κυριακή 10 Νοεμβρίου (10.30 π.μ.) | Κόστος: €65 γονιός και παιδί (στην τιμή περιλαμβάνονται οι δράσεις, τα γεύματα και τα στρώματα ύπνου) | Την Κυριακή 10/11 οι συμμετέχοντες στο sleepover θα έχουν ελεύθερη είσοδο στους μουσειακούς χώρους και στο θεατρικό δρώμενο «Αφηγήσεις από έναν… Γκαζιέρη» (12:00-13:30), καθώς και έκπτωση 10% στο Industrial Gas Museum Shop | Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2130109325 (Δευτ.-Παρ., 11:00-17:00)

iΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 2130109325