Φεστιβάλ

Έτοιμοι για μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά και παιχνίδι;

Από -

«Μπίντι»
«Μπίντι»

Ένα χρόνο μετά την παρθενική της εμφάνιση, το «Φεστιβάλ Παιδικού κι Εφηβικού Κινηματογράφου» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής και στον κινηματογράφο Δαναός (18-24/11).

Το φεστιβάλ που συνδυάζει την κινηματογραφική ψυχαγωγία με το ατελείωτο παιχνίδι ζεσταίνει τις μηχανές του, ώστε να υποδεχτεί για δεύτερη χρονιά τους μικρούς θαυμαστές της 7ης τέχνης. Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, μια σειρά από διαδραστικά εργαστήρια αλλά κι ένα μοναδικό playroom υπόσχονται μια αξέχαστη φεστιβαλική εμπειρία. Ο μόνος «κίνδυνος»; Να κολλήσουν, εκτός από τα παιδιά, και οι ενήλικοι συνοδοί τους με το φεστιβάλ…

«Β΄ Γυμνασίου»
«Β΄ Γυμνασίου»

Η αρχή όμως δεν γίνεται στην καρδιά της Αθήνας, αλλά στη Βάρη, εκεί όπου τα Παιδικά Χωριά SOS θα κηρύξουν την έναρξη του φεστιβάλ με την προβολή της ταινίας «Μπίντι» (Φρεντερίκε Μίγκομ). Πρόκειται για μια σημαντική και πρωτότυπη κίνηση ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους η μαγεία του κινηματογράφου, καθώς τα παιδιά του Χωριού θα παρακολουθήσουν όλο το φεστιβάλ. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικές από τις ταινίες που ξεχώρισαν φέτος, όπως το «Β΄ Γυμνασίου» («Eighth Grade»). Το πολυβραβευμένο ντεμπούτο το Μπο Μπέρναμ που έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, αφηγείται γλυκά την περιπέτεια ενός κοριτσιού για ανταπόκριση και αποδοχή την τελευταία εβδομάδα του σχολείου. Ακόμη, από τη Δανία έρχεται το animation «Vitello» με ήρωα ένα άτακτο αγόρι που μεγαλώνει με τη μαμά του, αλλά μια μέρα αποφασίζει να βρει τον μπαμπά της αρεσκείας του. Η εξαιρετική ηθοποιός Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν χαρίζει τη φωνή της στη μητέρα του σκανταλιάρη πιτσιρίκου.

«Vitello»
«Vitello»

Ανάμεσα στις προβολές οι μικροί θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια όπως το «Do it like Coppola» (23/11), στο οποίο σινεφίλ ηλικίας 11-14 ετών θα μάθουν τα μυστικά της δημιουργίας ταινιών και θα επιχειρήσουν να γυρίσουν την πρώτη τους μικρού μήκους. Για τους λάτρεις του σχεδίου υπάρχει το «Από τα κόμιξ στο animation» (24/11) για να αποκτήσουν ζωή οι ζωγραφιές των παιδιών. Σημειώστε επίσης τη δράση «Baby & Me». στο πλαίσιο της οποίας βρέφη, μωρά και παιδιά έως 3 ετών θα μπορέσουν να έχουν στο φεστιβάλ την πρώτη τους κινηματογραφική εμπειρία μέσα από τις προσεκτικά σχεδιασμένες προβολές για τις συγκεκριμένες ηλικίες, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με φιλικό φωτισμό, χαμηλό ήχο και μαλακές επιφάνειες για να τρέξουν και να μπουσουλήσουν άφοβα!

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό