Νέα

Εργαστήριο animation για παιδιά από το KinderDocs Animated

Στο εργαστήριο KinderDocs Animated, που υλοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη, τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών μεταμορφώνονται σε σκηνοθέτες! Οι δύο συναντήσεις διάρκειας 12 ωρών θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου και στις 11 και 12 Δεκεμβρίου. Υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της visual artist – video editor Πηνελόπης Κουβαρά και της σκηνοθέτιδας Δήμητρας Κουζή οι μαθητές θα μάθουν να δημιουργούν το δικό τους πρωτότυπο animation.

Εφαρμόζοντας στη πράξη τη τεχνική του stop motion, θα συνεργαστούν σε ομάδες των 20 ατόμων και με τον εξοπλισμό που θα τους δοθεί θα αναλάβουν ενεργό σκηνοθετική δράση, χρησιμοποιώντας κάμερες, λάπτοπ, λογισμικό μοντάζ, συσκευές ηχογράφησης, φώτα/προβολείς και πολλά ακόμα εργαλεία. Μέσα από την δημιουργική αυτή διαδικασία οι μικροί εξερευνητές της τεχνολογίας, αποκτούν δεξιότητες αυτοέκφρασης και ανοίγουν διάλογο για την εφηβεία και το bullying αλλά και για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη μετανάστευση και τη διαφορετικότητα.

Το εργαστήριο KinderDocs Animated είναι δωρεάν, αφού υλοποιείται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με όριο τα 40 παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα υπόλοιπα προγράμματα του KinderDocs.

Πληροφορίες και εγγραφές: kinderdocs.com

banner