Νέα

Επιπλέον παραστάσεις για τις «Τέσσερις εποχές» της Εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής

Λόγω της υψηλής ζήτησης των εισιτηρίων για τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε την προσθήκη πέντε επιπλέον πρωινών παραστάσεων στις 19, 21, 22, 23, 24 Ιανουαρίου 2020 στις 11.00, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η παράσταση που υπογράφει η δραστήρια ομάδα Patari Project (σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου) εμπνέεται από τα τέσσερα κονσέρτα για βιολί που συνέθεσε ο Βιβάλντι για να υμνήσει τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου. Αυτό το σπουδαίο μουσικό έργο, που έχει ενορχηστρωθεί εκ νέου από τον συνθέτη της παράστασης Νίκο Γαλενιανό, χρησιμοποιούν ως δημιουργικό καμβά οι εμπνευστές του «θεάτρου της πλατφόρμας» για να μιλήσουν για το κρίσιμο ζήτημα της οικολογίας. Στην ευφάνταστη παράσταση, το σωματικό θέατρο παντρεύεται με τη ζωντανή μουσική, ενώ τα άχρηστα υλικά και τα υλικά μίας χρήσης επαναχρησιμοποιούνται και δημιουργούν τα άκρως εντυπωσιακά κοστούμια και αξεσουάρ.

Η προπώληση για τις επιπλέον παραστάσεις ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.nationalopera.gr).

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό