Πήγα - Είδα

Είδαμε την «Τρελή τρελή ΑΒ 2»

Από -

Ένα μουσικό και άκρως διασκεδαστικό θεατρικό… κυνήγι κρυμμένου θησαυρού ζουν οι μικροί θεατές (3 έως 8 ετών) της παράστασης «Μια τρελή τρελή ΑΒ 2» στο Coronet.

«Μα πού κρύφτηκε το άλφα; Μήπως στ’ αστέρι τ’ ουρανού; Μήπως στ’ αλέτρι, στο αλώνι ή στο αμόνι του παππού;» αναρωτιούνται τα παιδιά τραγουδώντας παρέα με τον χαρισματικό Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει την σκηνοθεσία της παράστασης και μεταμορφώνεται με δεξιοτεχνία σε Άνθρωπο – Ορχήστρα. ‘Φορώντας’ όλα του τα μουσικά όργανα και συνοδευόμενος από την τριμελή του μπάντα (Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Χάρης Κωνσταντόπουλος, Στέλιος Πασχάλης), ο Άνθρωπος – Ορχήστρα ανεβαίνει στην σκηνή με ξεσηκωτικό τρόπο και το… πάρτι ξεκινά!

Όλη η δράση η δράσης της παράστασης χτίζεται πάνω στις περιπέτειες του άτακτου Άλφα, του βιαστικού Βήτα και των υπόλοιπων γραμμάτων, τα οποία έχουν διασκορπιστεί τρομαγμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εξαιτίας ενός διαπεραστικού ήχου που τάραξε την αρμονική ζωή τους. Ο Άνθρωπος – Ορχήστρα λοιπόν αναλαμβάνει να τα ξανασυγκεντρώσει μέσα από τα τραγούδια του, με τη βοήθεια των Αλφαβητούληδων (Βανέσα Αδαμοπούλου, Νεφέλη Παπαδερού, Γιάννης Χατζηγεωργίου) και φυσικά των μικρών θεατών.

Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή, βραβευμένο best seller της παιδικής λογοτεχνίας, που περιλαμβάνει 25 ποιήματα-πρωτότυπες ιστορίες, μία για το κάθε γράμμα και μία για ολόκληρη την αλφάβητο. Η έκδοση περιλαμβάνει και ένα cd με όλα τα ποιήματα μελοποιημένα από τον ταλαντούχο Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και τραγουδισμένα από διάσημους καλλιτέχνες.

Με γλώσσα που θυμίζει τη στόφα παλιών παραμυθιών, χωρίς σύγχρονες ή καθημερινές εκφράσεις, τα ευρηματικά ποιήματα του βιβλίου έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά που σιγόνταραν αυθόρμητα με το τραγούδι τους τους Αλφαβητούληδες. Σε συνδυασμό με τον επικοινωνιακότατο Άνθρωπο – Ορχήστρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης το ενδιαφέρον των παιδιών παραμένει αμείωτο, τραγουδούν, σηκώνονται από τις θέσεις τους και χορεύουν με ενθουσιασμό παρέα με τους Αλφαβητούληδες, ενώ τα… μεγάλα παιδιά απολαμβάνουν τα μουσικά ακούσματα όλων των ειδών… από κάντρι και ροκ, μέχρι νησιώτικο και καλαματιανό!

banner