Νέα

«Ε ρε γλέντια!» με τον Άθω Δανέλλη

Από -

Ο Άθως Δανέλλης γνωρίζει τον Καραγκιόζη εξ απαλών ονύχων από μεγάλους δασκάλους της τέχνης. Πλέον, με ένα πλούσιο ενεργητικό συνεργασιών που περιλαμβάνει από το Εθνικό μέχρι τον Διονύση Σαββόπουλο, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους σκιοπαίκτες της εποχής μας, δίνοντας ζωτική ανάσα σε μια τέχνη που ψυχομαχεί. Τις αυγουστιάτικες Κυριακές στις 8.30 μ.μ., παρέα με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, στήνει τον μπερντέ του στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μας διηγείται τις ιστορίες του ευφυολόγου, λαϊκού ήρωα.

Στις 9/8, ο Καραγκιόζης, άνεργος για καιρό, πιάνει δουλειά σ’ ένα αρχοντικό χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για «Το τελευταίο φαγοπότι» του, ενώ στις 16/8, μεταμορφώνεται σε «Μάγο των Ινδιών», διασκευάζοντας τον κλασικό «Προφήτη» του Μίμαρου. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος-Γιουβάν, εκτός απ’ τις φιγούρες και τα σκηνικά που φιλοτέχνησε ειδικά για τις παραστάσεις, έγραψε και τη ληστρική περιπέτεια φουστανέλας «Αγγέλω η λησταρχίνα», που παρουσιάζεται την Κυριακή 23/8, ενώ ο Αύγουστος κλείνει με όχι έναν ή δύο, αλλά «Σαρανταπέντε Γιάννηδες», στην αστική κωμωδία του Άθω Δανέλλη (30/8). Απολαύστε, λοιπόν, θέατρο σκιών κάτω απ’ την πανσέληνο, ιδανικό επιστέγασμα της κυριακάτικης εξόρμησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. To ωράριο λειτουργίας του τον μήνα Αύγουστο είναι για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Φάρος: Δευτέρα με Πέμπτη 6 π.μ.-12 π.μ. και Παρασκευή με Κυριακή 6 π.μ.-2 π.μ., για την Υποδοχή ΚΠΙΣΝ και την Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 9 π.μ.-10 μ.μ.

i Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364 | Τιμή εισιτηρίου: 3€ | Απαραίτητη προαγορά ηλεκτρονικά εδώ ή τηλεφωνικά στο 2107234567