Νέα

Δραστήριο και δημιουργικό το Μικρό Εθνικό

Από τον Δεκέμβριο 2020 έως τον Φεβρουάριος 2021, η παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πιστεύω στους μονόκερους» του Μάικλ Μορπούργκο έφτασε κοντά μας μέσω των απευθείας μεταδόσεων. Συνολικά 9.000 θεατές, παιδιά, γονείς και δάσκαλοι γνώρισαν τη βιβλιοθηκάριο Αργυράννα, το Θωμά και την παρέα του, τους πρωταγωνιστές του έργου, που μας ταξίδεψαν με τη δύναμη της φαντασίας. Η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθέτις και υπεύθυνη της παιδικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου δημιούργησε μια παράσταση απολαυστική για παιδιά και εφήβους και με γνώμονα την δημιουργία ιδεών αλλά και ενός γόνιμου διάλογο πάνω στο θέατρου ως πηγή έμπνευσης για την εκπαίδευση και την κοινωνία διοργανώνει και άλλες δράσεις μαζί με τους συνεργάτες της.

banner

Φτιάξτε τις δικές σας ιστορίες

Την ομαδική δημιουργία και την ανακάλυψη νέων δεξιοτήτων συνεχίζουν να προάγουν τα 38 διαδικτυακά εργαστήρια του Θεάτρου, με τους 640 συμμετέχοντες. Το Εθνικό Θέατρο με μότο τη φράση «oι κανόνες έχουν ενδιαφέρον μονάχα όταν σπάνε» συνεχίζει να ενθαρρύνει τις παιδικές και εφηβικές ανησυχίες. Σε 10 διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα Θεατρικής γραφής για νέους 15-20 ετών, με την Ελένη Μολέσκη. Οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν σύντομες θεατρικές σκηνές, που αφού ολοκληρωθούν, θα ηχογραφηθούν με τη συνεργασία ηθοποιών και θα μετατραπούν σε ραδιοφωνικά έργα. Στόχος είναι οι νέοι να αντιμετωπιστούν ως εν δυνάμει συγγραφείς και να επηρεαστούν θετικά από έμπειρους θεατρικούς συγγραφείς, δραματουργούς και σκηνοθέτες.

Μια ακόμα θεατρική δράση είναι «Η Κυρία Μονόκερος σας Γράφει». Στο πλαίσιο αυτής της δράσης μαθητές και δάσκαλοι από 122 σχολεία σε όλη τη χώρα, αλληλογραφούν με τη βιβλιοθηκάριο Κ. Αργυράννα και φτιάχνουν δικές τους ιστορίες. Λαμβάνουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα τα επεισόδια μιας ιστορίας και αφού ερευνήσουν μυθικά πλάσματα ταξιδεύοντας στο χώρο και το χρόνο, αποφασίζουν για την εξέλιξη της ιστορίας. Γράφουν τραγούδια, μονολόγους, γίνονται δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Μαζί με τους γονείς μπορεί και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην διαδραστική πλατφόρμα, να εγγράψουν την τάξη και τους μαθητές τους. Μάθετε περισσότερα εδώ