Νέα

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά από το φεστιβάλ εικονογράφησης illustradays 2021

Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ εικονογράφησης και παιδικού βιβλίου illustradays έρχεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων αμέσως μετά το καλοκαίρι, από 3 έως 12 Σεπτεμβρίου, με ένα σεβαστό μέρος του προγράμματός του να επικεντρώνεται στην διασκεδαστική πλευρά της εκπαίδευσης, με τη σειρά εργαστηρίων για παιδιά και έφηβους που ανακοινώθηκαν.

Με επίκεντρο τις διάφορες μορφές και τεχνικές εικονογράφησης, τα –τέσσερα στο σύνολο και με δωρεάν συμμετοχή– illustralabs παίρνουν έμπνευση από τους σούπερ ήρωες, την αυθόρμητη έκφραση αλλά και τα πιο απλά πράγματα, όπως ένα κουτί πίτσας.

«Everyday Heroes» (παιδιά 11-15 ετών): μια μοναδική εμπειρία πάνω στο doodle art, το character design και την εικονογράφηση από τους Imaginary Rooms, ένα δημιουργικό studio που συμμετέχει σε πολλά διαφορετικά καλλιτεχνικά πρότζεκτ, ακολουθώντας τη φιλοσοφία που λέει ότι «η αυθόρμητη έκφραση και η αυτογνωσία χτίζει τη βάση της κοινωνίας».

banner

«Book or Cook?» (παιδιά 6-10 ετών): Τι δουλειά έχει ένα κουτί πίτσας σε ένα εργαστήρι εικονογράφησης; Τι δουλειά έχουν οι πατάτες και τα καρότα μαζί με τα χρώματα; Η Ίριδα Σαμαρτζή «μαγειρεύει» μια ιστορία εικονογράφησης με τα πιο απίθανα υλικά, διδάσκοντας πως επανάχρηση και φαντασία κάνουν θαύματα.

«Animate Your Hero» (παιδιά 7-10 ετών): Ποιές είναι οι πραγματικές υπερδυνάμεις που μας κάνουν ήρωες και ηρωίδες; Δυνάμεις που ίσως ανακαλύψαμε μέσα στην πανδημία; Μέσα από την τεχνική του cut out animation,, ο Μπάμπης Αλεξιάδης δημιουργεί με τους συμμετέχοντες μια ταινία από το μηδέν.

Εργαστήριο-έκπληξη: Μένει ακόμη να ανακοινωθεί το τέταρτο (και μάλλον πιο συναρπαστικό) εργαστήριο του φεστιβάλ, μέσα από το οποίο νέοι επίδοξοι εικονογράφοι θα λάβουν όλο το how-to από μια έμπειρη του κλάδου.

Σημείωση: Το ακριβές πρόγραμμα κι οι ημερομηνίες, όπως και ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής, πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.