Νέα

Διαγωνισμός σινε-δημιουργιών για παιδιά και εφήβους από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θέλει όλοι οι σινεφίλ, ανεξαρτήτως ηλικίας, να παραμείνουν δραστήριοι όσο βρίσκονται στα σπίτια τους, για αυτό σκαρφίστηκε δύο νέους διαγωνισμούς για παιδιά και εφήβους.

Εάν έχετε παιδιά ηλικίας 6-13 ετών, ώρα να τα βοηθήσετε να δημιουργήσουν τη δική τους μικρού μήκους ταινία και να συμμετάσχουν στο «Γυρίζουμε Σπίτι!». Αντλήστε έμπνευση από ό,τι υπάρχει γύρω σας, εκτός από ανθρώπους. Κατά τα άλλα αντικείμενα, έπιπλα, ρούχα, παιχνίδια, κατοικίδια, πράγματα βασικά στη καθημερινότητά σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να φτιάξετε την ιστορία σας.

Εάν τώρα έχετε παιδιά μεταξύ 14-18 ετών, δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό «Γράφουμε Σπίτι!» όπου κερδίζουν τα καλύτερα σενάρια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, και γράψτε μια ιστορία που θα μπορούσε να γίνει σενάριο για μια μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στα θέματα «Απίστευτες μέρες» (τι σημαίνει για σας απίστευτες μέρες, τι θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκειά τους, τι θα επιλέγατε να γίνει) και «Μεγαλώνοντας» (τι σημαίνει μεγαλώνω, ωριμάζω, τι αλλάζει για μένα, τι μένει ίδιο).

Μη διστάσετε να εκφραστείτε για οτιδήποτε σας απασχολεί. Αφηγηθείτε ιστορίες, συναισθήματα, καταστάσεις, περιγράψτε πρόσωπα, τόπους, αντικείμενα με βιωματικό τρόπο. Εξοικειωθείτε με τις αφηγηματικές δομές και τις σεναριακές τεχνικές. Για να σας βοηθήσει, το φεστιβάλ διοργανώνει ένα μίνι σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί online μέσα στις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τους διαγωνισμούς, το σεμινάριο και τον κανονισμό συμμετοχής, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.filmfestival.gr.

Σχετικά Θέματα