Νέα

Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας με έμπνευση τον Μπετόβεν

Ο Μπετόβεν αγαπούσε την φύση και με κάθε τρόπο προσπαθούσε να αποτυπώνει μουσικά στα έργα του την σχέση του ανθρώπου με τον φυσικό του κόσμο. Η 6η του συμφωνία με όνομα «Ποιμενική» ήταν εμπνευσμένη από αυτή τη σχέση και αντίστοιχα ήταν η αφορμή για την δημιουργία του «Beethoven Pastoral Project» μια ιδέα της Οργανωτικής Επιτροπής του Έτους Μπετόβεν, της Γραμματείας του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και του περιβαλλοντικού δικτύου Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.

Πίσω από την ιδέα αυτή το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων προσκαλεί παιδιά και νέους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας έχοντας ως πηγή έμπνευσης την 6η συμφωνία του συνθέτη.

Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της δημιουργίας θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με τα μουσικά μέρη της Έκτης Συμφωνίας του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν ενώ οι ενδιαφερόμενοι ηλικίας 6 ως 16 ετών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως την Παρασκευή 16/10, υποβάλλοντας ένα πρωτότυπο έργο –ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ– σε ψηφιακή μορφή στο εδώ.