Πήγα Είδα

«Δες το... αλλιώς»: Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων μεταμορφώθηκε σε ένα μπισκοτο-παράδεισο

Πόσα μπισκότα με γέμιση κρέμα μπορεί να χωρέσει το βλέμμα σου; Είναι όντως τόσα ή σου παίζει παιχνίδια το μυαλό; Στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στο Μοναστηράκι, αθηναϊκό παιδί της μεγάλης μουσειακής οικογένειας που απλώνεται σε διάφορες χώρες και εξειδικεύεται στα mind blowing εκθέματα, ένα νέος κόσμος έχει προσαράξει: τα αγαπημένα μπισκότα Oreo γίνονται οι πρωταγωνιστές σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που τεστάρει τη λογική και τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης. «Δες το… αλλιώς», όπως λέει το μότο, μια και αν προσπαθήσεις κανονικά θα ξεχάσεις και αυτά που ήξερες.

Μάτια-μπισκότα που σε ακολουθούν όπου πας, οπτικά στροβιλίσματα για να βλέπεις μπισκότα στην παλάμη σου ενώ δεν υπάρχουν, στοίβες από μάρκες-μπισκότα που πολλαπλασιάζονται ως διά μαγείας και μεγάλες μπισκοτένιες εγκαταστάσεις για να ξεγελάσεις τους φυσικούς νόμους, όπως το «Ανάποδο Δωμάτιο» με το έξτρα γαλατένιο σκηνικό που φέρνει (κυριολεκτικά) τα πάνω κάτω ή το «Δωμάτιο του Απείρου» με τα αμέτρητα μπισκότα που αντανακλούνται στο χώρο, δίνουν την πρώτη γεύση. Ενσωματωμένα στα εκθέματα και τα παιχνίδια του μουσείου, τα λαχταριστά Oreo καλούν κάθε επισκέπτη, όποιας ηλικίας κι αν είναι, να παίξει, να πειραματιστεί, να δοκιμάσει τη σκέψη του, να μάθει τις λύσεις των αινιγμάτων και –φυσικά – να φωτογραφηθεί μαζί τους. Στόχος όλων; Μια απολαυστική βιωματική εμπειρία.

Οπότε, εδώ αναλαμβάνεις εσύ δράση. Πάρε θέση στην «Ψευδαίσθηση της καρέκλας» και άγγιξε την κορυφή ενός βουνού από Oreo, φωτογραφίσου στο πιο μπισκοτένιο «Καλειδοσκόπιο», μπες στο περίφημο «Δωμάτιο του Ames» και δες τον εαυτό σου να μεταμορφώνεται ξαφνικά σε μικροσκοπικό ανθρωπάκι –και «όποιος σε δει θα… mini!»–, προσπάθησε να ισορροπήσεις στο «Κεκλιμένο Δωμάτιο» αψηφώντας τη βαρύτητα, είτε μπες στο «Δωμάτιο των Χρωμάτων» και βάλε χρώμα σε κάθε σου κίνηση μαζί με το λαχταριστό Oreo. Κλασική βανίλια, με διπλή κρέμα, φυστικοβούτυρο, golden, ή brownies; Όλες οι εκδοχές του Oreo περιμένουν να τις ανακαλύψεις σε διάφορες γωνιές του μουσείου, με την Oreo Strawberry να κλέβει την παράσταση στην «Κεφαλή στην Πιατέλα», την οφθαλμαπάτη όπου προσπαθώντας να «δαγκώσεις» το φραουλένιο γλύκισμα φαίνεσαι σαν να μην έχεις σώμα και το κεφάλι σου να ξεπετάγεται από το πουθενά πάνω στο τραπέζι.

Μέχρι τις 7 Ιουλίου, ο γλυκός μπισκοτο-παράδεισος του Oreo σε περιμένει στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων, στο κέντρο της πόλης. Και μην ξεχνάς: φτιάξε το πιο λαχταριστό illussion ποστ, προσθέτοντας τα σχετικά hashtags, και αυτομάτως μπαίνεις σε κλήρωση για να γευτείς τις νέες Oreo γεύσεις.

#oreo #oreogreece #destoallios