Νέα

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» προσγειώνεται στο AlteraPars

Μια ιστορία, που έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη, από μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ταξιδεύει και προσγειώνεται στη σκηνή του AlteraPars. Έτσι, υπό την καθοδήγηση της Άννας Παπαμάρκου, η ομάδα Λώτινος Ήλιος ξεκινά από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου να αφηγείται το φιλοσοφικό και αλληγορικό ταξίδι του «Μικρού Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί. Αποτελώντας ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Ο Μικρός Πρίγκιπας» εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου του 1943 και έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 300 γλώσσες και διαλέκτους. Ο συγγραφέας του, Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιώνοντας την αναταραχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για το παιδί που κάποτε όλοι ήμασταν και που κρύβεται, λησμονημένο, μέσα μας.

Όπως εξηγεί η σκηνοθέτιδα Άννα Παπαμάρκου:
« "Ο Μικρός Πρίγκιπας" είναι ένα πανανθρώπινο έργο, ένα ποιητικό αριστούργημα που μιλά κατευθείαν στην καρδιά μας. Αφηγείται το ταξίδι ενός παιδιού στο σύμπαν οδηγώντας μας αριστοτεχνικά στο σύμπαν εντός μας. Μιλάει για σπουδαίες φιλοσοφικές ιδέες με έναν τρόπο αλληγορικό και παράλληλα αφοπλιστικά αθώο. Θελήσαμε η παράστασή μας να είναι καθαρή, απλή και ουσιαστική, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Μικρού μας Πρίγκιπα. Παράλληλα, όμως, να σφύζει από χρώματα, εικόνες και ήχους, όπως επιβάλλει η περιπέτειά του, από πλανήτη σε πλανήτη. Σε αυτό το σημείο έρχεται η videoart με μια πλούσια, δυναμική και καίρια παρουσία, να αποκαλύψει στους θεατές τις αισθητικές εμπειρίες του "Μικρού Πρίγκιπα"».

«Η θεατρική διασκευή έχει ως αφετηρία την συνομιλία με τον ίδιο τον συγγραφέα,αναζητώντας μια διέξοδο στη μοναξιά. Εστιάζεται στη δράση και φιλοδοξεί να προσφέρει στους θεατές όλων των ηλικιών μια βαθιά βιωματική εμπειρία. Οι ήρωες κινούνται σε ένα λιτό και πολυμορφικό σκηνικό χώρο, που τους επιτρέπει με το λόγο, την κίνηση και τα εντυπωσιακά κοστούμια τους να είναι το επίκεντρο της προσοχής. "Μικρέ μου Πρίγκιπα, πόσο μου αρέσει να ακούω το γέλιο σου", επαναλαμβάνει συγκινημένος ο αεροπόρος και το παιδί του απαντά "Αυτό είναι το δώρο μου για σένα, το γέλιο μου." Αυτό θελήσαμε κι εμείς να είναι το δώρο μας προς τους θεατές μας: μια παράσταση γεμάτη από τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό του αγοριού με τα χρυσαφένια μαλλιά, που με επιμονή αναζητά κι ανακαλύπτει την αληθινή φιλία, την αγάπη, την αλήθεια, τον κόσμο… τον εαυτό του».