Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι ο «Μικρός Πρίγκιπας»

Το παιδικό παραμύθι που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα παγκοσμίως ξαναζωντανεύει σε καλοκαιρινή περιοδεία με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Αδάμη.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι ο «Μικρός Πρίγκιπας»

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης και οι Μαγικές Σβούρες παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι τον «Μικρό πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Στην παράσταση που ανέβηκε για λίγες μόνο ημέρες στο θέατρο Μικρό Χορν τον Οκτώβριο του 2020, τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Αυτή η όμορφη και τρυφερή ιστορία απευθύνεται στα παιδιά όλων των ηλικιών αλλά γοητεύει ακόμα και τις καρδιές των πιο «μεγάλων παιδιών».

«Άκου την μουσική από τα βήματα ενός φίλου» λέει η αλεπού και αυτό ακριβώς μας καλεί να κάνουμε ο Μικρός πρίγκιπας. Μια ιστορία που μιλά για την αγάπη, την φιλία, την αλήθεια, τις θυσίες αλλά κυρίως την παιδική αθωότητα με τον πιο γλυκό και ευαίσθητο τρόπο, μεταδίδει στα παιδιά όλα όσα έχουν αξία στην ζωή και όσα αξίζει να τα προσέχεις και να τα κυνηγάς. Με την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης προσεγγίζει ένα ρόλο που χρόνια ονειρευόταν να παίξει και ετοιμάζεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού με τους πολλούς και διαφορετικούς πλανήτες, παρέα με το πανέμορφο κόκκινο λουλούδι του ήρωα. Στην ενσάρκωση του «Μικρού πρίγκιπα» από τον ταλαντούχο ηθοποιό συνδράμει και η σκηνική του μεταμόρφωση που θυμίζει στο έπακρο τον ξανθό ήρωα που ζει μέσα στις σελίδες του λογοτεχνικού αριστουργήματος του ντε Σεντ-Εξιπερί, σε δικό του σχέδιο. Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε υπέροχες μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, όπως ο Όφενμπαχ, ο Χολστ, ο Σαιν-Σανς και ο Μπραμς. Το τραγούδι του τέλους υπογράφει ο Γιώργος Βαρσαμάκης. Παίζουν οι Αγοραστή Αρβανίτη, Θανάσης Βοϊδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι ο «Μικρός Πρίγκιπας» - εικόνα 1

Η υπόθεση ξεκινά όταν ένας πιλότος πέφτει με το χαλασμένο αεροπλάνο του στην έρημο και εκεί τυχαία γνωρίζει τον Μικρό Πρίγκιπα. Τότε, ο ήρωάς μας αρχίζει να του διηγείται την δική του ιστορία, το σπίτι του που είναι ένας ολόκληρος πλανήτης με τρία ηφαίστεια και το αγαπημένο του τριαντάφυλλο που το φροντίζει ολημερίς. Του εξήγησε ότι επειδή ένιωθε μοναξιά ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι για να βρει έναν φίλο. Έτσι λοιπόν, στην διάρκεια του ταξιδιού του πέρασε από πολλούς πλανήτες και συνάντησε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Να που τώρα το ταξίδι του τον είχε φέρει στην γη, στη μέση της ερήμου, όπου γνώρισε την αλεπού και έγιναν φίλοι. Τον στόχο του πια τον είχε εκπληρώσει όχι μόνο με έναν αλλά με πολλούς φίλους. Ήταν έτοιμος πλέον να αποχωρήσει για να ξαναγυρίσει στο σπίτι του. Την στιγμή της αναχώρησης, ο Μικρός Πρίγκιπας αποχαιρετά τους φίλους του και τα παιδιά με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Οι επόμενοι σταθμοί στην περιοδεία του «Μικρού πρίγκιπα»: Ηλιούπολη 4/7, Παπάγου 7/7, Βριλήσσια 19/7, Σινέ Γέρακας 22/7, Σινέ Άλεξ Πόρτο Ράφτη 23/7, Ν. Μάκρη 8/8, Σαρωνίδα 11/8, Χαλκούτσι 12/8, Αιγάλεω 31/8.

i Προπώληση μέσω viva.gr | Δείτε το trailer της παράστασης εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μικρός πρίγκιπας

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Η απίθανη ιστορία-μάθημα ζωής και ανθρωπιάς συγκινεί το κοινό όλο των ηλικιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.