Τι θα δούμε φέτος από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου;

Με το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το ασχημόπαπο», που μιλά για τη διαφορετικότητα, περιοδεύει φέτος το καλοκαίρι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Τι θα δούμε φέτος από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου;

Πιστός υπηρέτης της μεταφοράς κλασικών παραμυθιών και ιστοριών στη θεατρική σκηνή, ο Φώτης Σπύρος και η Παιδική Σκηνή που φέρει το όνομα του, μετά τον «Ροβινσώνα και τον Κρούσο», παρουσιάζει σε σύμπραξη με το θέατρο Ρέον και την σκηνοθέτιδα Ξανθή Ταβουλαρέα το «Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σε δική της θεατρική διασκευή, δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση που μεταφέρει το κλασικό παραμύθι στη μακρινή ήπειρο της Αφρικής, τους ιδιαίτερους ήχους, τα χρώματα, την πανίδα και τα εξωτικά φυσικά τοπία της.

Τι θα δούμε φέτος από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου; - εικόνα 1

Πρωταγωνιστής στην ιστορία που μιλά για τη διαφορετικότητα, την αυτογνωσία και την πίστη στην εσωτερική μας δύναμη, είναι ένα παπί που ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα. Τα υπόλοιπα ζώα της λίμνης -πάπιες, βάτραχοι, κροκόδειλοι, κουκουβάγιες, ένας γάτος Ιταλός, μια κότα Γαλλίδα, μια Φράου, αγριόχηνες- το αντιμετωπίζουν εχθρικά. Η μεταμόρφωσή του ασχημόπαπου σε έναν όμορφο κύκνο πραγματοποιείται μέσα στο περιβάλλον της άγριας φύσης, σύμφωνα με τις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, με ηθοποιούς, κούκλες - μεγάλες μαρότες, μάσκες, παντομίμα, τραγούδια και χορούς εμπνευσμένους από την αφρικανική κουλτούρα. Παίζουν οι Ειρήνη Ευαγγελάτου, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Κώστας Πλώτας και η Ξανθή Ταβουλαρέα, σε μουσική σύνθεση του Παντελή Πέτρου και κίνηση του Johnny O.

Οι επόμενοι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης: 5/7 «Τα χρόνια της αθωότητας» - Λαύριο, 12/7 Ελληνίς Cinemax, 24/7 Σινέ Κέκρωψ, 27/7 Προαύλιο 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, 28/7 Κινηματογράφος Αθηναία - Χαλκούτσι, 7/8 Κινηματοθέατρο Ρία - Βάρκιζα.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το ασχημόπαπο

  • Παραμύθι

Η διαδραστική παράσταση τοποθετεί τη γνωστή ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που μιλά για τη διαφορετικότητα και την αυτογνωσία, στη μακρινή Αφρική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.