«Ε ρε γλέντια!» με τον Άθω Δανέλλη

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης στήνει τον μπερντέ του στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ, με τέσσερεις παραστάσεις τις Κυριακές του Αυγούστου.

«Ε ρε γλέντια!» με τον Άθω Δανέλλη

Ο Άθως Δανέλλης γνωρίζει τον Καραγκιόζη εξ απαλών ονύχων από μεγάλους δασκάλους της τέχνης. Πλέον, με ένα πλούσιο ενεργητικό συνεργασιών που περιλαμβάνει από το Εθνικό μέχρι τον Διονύση Σαββόπουλο, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους σκιοπαίκτες της εποχής μας, δίνοντας ζωτική ανάσα σε μια τέχνη που ψυχομαχεί. Τις αυγουστιάτικες Κυριακές στις 8.30 μ.μ., παρέα με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, στήνει τον μπερντέ του στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μας διηγείται τις ιστορίες του ευφυολόγου, λαϊκού ήρωα.

«Ε ρε γλέντια!» με τον Άθω Δανέλλη - εικόνα 1

Στις 9/8, ο Καραγκιόζης, άνεργος για καιρό, πιάνει δουλειά σ’ ένα αρχοντικό χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για «Το τελευταίο φαγοπότι» του, ενώ στις 16/8, μεταμορφώνεται σε «Μάγο των Ινδιών», διασκευάζοντας τον κλασικό «Προφήτη» του Μίμαρου. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος-Γιουβάν, εκτός απ’ τις φιγούρες και τα σκηνικά που φιλοτέχνησε ειδικά για τις παραστάσεις, έγραψε και τη ληστρική περιπέτεια φουστανέλας «Αγγέλω η λησταρχίνα», που παρουσιάζεται την Κυριακή 23/8, ενώ ο Αύγουστος κλείνει με όχι έναν ή δύο, αλλά «Σαρανταπέντε Γιάννηδες», στην αστική κωμωδία του Άθω Δανέλλη (30/8). Απολαύστε, λοιπόν, θέατρο σκιών κάτω απ’ την πανσέληνο, ιδανικό επιστέγασμα της κυριακάτικης εξόρμησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. To ωράριο λειτουργίας του τον μήνα Αύγουστο είναι για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Φάρος: Δευτέρα με Πέμπτη 6 π.μ.-12 π.μ. και Παρασκευή με Κυριακή 6 π.μ.-2 π.μ., για την Υποδοχή ΚΠΙΣΝ και την Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 9 π.μ.-10 μ.μ.

i Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364 | Τιμή εισιτηρίου: 3€ | Απαραίτητη προαγορά ηλεκτρονικά εδώ ή τηλεφωνικά στο 2107234567

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καραγκιόζης έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 60 '

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης παρουσιάζει έργα από το ρεπερτόριό του στον Θόλο (Λαβύρινθος): «Ο μάγος των Ινδιών» (16/8), «Αγγέλω η λησταρχίνα» (23/8), «Οι σαρανταπέντε Γιάννηδες» (30/8).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.