Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου;

Με το κλασικό αριστούργημα «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» σε διασκευή Ξένιας Καλογεροπούλου περιοδεύει ο γνωστός θίασος θεάτρου για παιδιά.

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου;

Με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης στις 9 Ιουλίου περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα η Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου με τον «Ροβινσώνα και τον Κρούσο». Μετά τον «Οδυσσεβάχ», ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης ανεβάζουν ακόμη ένα θεατρικό έργο σε μετάφραση και διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου, που εμπνεύστηκαν από το κλασικό μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε οι Νίνο ντ’ Ίντρόνα και Τζάκομο Ραβέκιο.

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου; - εικόνα 1

Το εμβληματικό λογοτεχνικό δίδυμο ζωντανεύει σε ανοιχτά θέατρα στην Αττική (Ηλιούπολη 10/7, Βεάκειο 12/7, Πόρτο Ράφτη 13/7, Κηποθέατρο Νίκαιας 15/7, Πετρούπολη 16/7, Χαλκούτσι 17/7, Βριλήσσια 24/7) για να παραδώσει μαθήματα φιλίας συνεργασίας και αλληλεγγύης με όχημα την συναρπαστική περιπέτεια δύο ναυαγών, του Ροβινσώνα και του Κρούσου, και πως καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να επικοινωνήσουν παρότι μιλούν διαφορετική γλώσσα. Κι όλα αυτά με φόντο μια στέγη που επιπλέει στον ωκεανό, ενώ η στάθμη του νερού γύρω τους ανεβαίνει κάθε λεπτό. Ο αυτοσχεδιασμός, οι παραστατικές κινήσεις των χεριών και του σώματος, οι ήχοι, τα βλέμματα και τα μαγικά τρικ είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η παράσταση σε σκηνοθεσία Ηλία Μπαγεώργου, σκηνικά και κοστούμια της Ανθής Πετρουλάκη.

i Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα, η παράσταση εξιστορεί την συναρπαστική περιπέτεια δύο ναυαγών και το πώς καταφέρνουν να επικοινωνήσουν, παρότι μιλούν διαφορετική γλώσσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.