Η ελληνική μυθολογία εμπνέει το παιδικό θέατρο

Από την Πολιτεία των πουλιών μέχρι την Τροιζήνα, οι μυθοί δίνουν τροφή στα θεατρικά ανεβάσματα.

Η ελληνική μυθολογία εμπνέει το παιδικό θέατρο

#1 «Όρνιθες»

Στο Θέατρο Αθηνά ο Δημήτρης Αδάμης υπογράφει μια διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη, εστιάζοντας στην επιτακτική ανάγκη για σεβασμό προς τη φύση, και οδηγεί την ομάδα Μαγικές Σβούρες κάπου ανάμεσα στα σύννεφα, στην ουτοπική Πολιτεία των πουλιών, με τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα που ερμηνεύονται ζωντανά από τον Βασίλη Γισδάκη.

#2 «Οδύσσεια»

Η ελληνική μυθολογία εμπνέει το παιδικό θέατρο - εικόνα 1

Η Σοφία Σπυράτου ανεβάζει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τη διασκευή του Στρατή Πασχάλη πάνω στο ομηρικό έπος. Τον ρόλο του πολυμήχανου Οδυσσέα ερμηνεύει ο Γιώργος Χριστοδούλου, ενώ ο Στέλιος Μάινας υποδύεται τον Όμηρο σε αυτό το θαλασσινό ταξίδι που μεταφέρει το αρχαίο κείμενο σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά.

#3 «Θησέας και Μινώταυρος»

Η ελληνική μυθολογία εμπνέει το παιδικό θέατρο - εικόνα 2

Η Κάρμεν Ρουγγέρη βρίσκεται και φέτος στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», όπου συνσκηνοθετεί με την κόρη της Χριστίνα Κουλουμπή ένα δικό της κείμενο για την πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα μέχρι την Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη, δίνοντας στο μύθο έναν αριστοφανικό χαρακτήρα εμπλουτισμένο με κρητική λύρα, χορό, τραγούδια και μαντινάδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Όρνιθες - Η πολιτεία των πουλιών

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Η κωμωδία του Αριστοφάνη διασκευάζεται για να μιλήσει στα παιδιά για την κλιματική αλλαγή, με όχημα παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη σε ζωντανή εκτέλεση.

Οδύσσεια

  • Έπος
  • Διάρκεια: 120 '

Το περιπετειώδες ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα αποτελεί τον πιο χαρακτηριστικό και συμβολικό μύθο για την πορεία του ανθρώπου μέσα στον κόσμο.

Θησέας και Μινώταυρος

  • Δραματοποιημένος Μύθος
  • Διάρκεια: 120 '

Η πορεία του Θησέα προς την Αθήνα κι έπειτα προς την Κρήτη –και τον Μινώταυρο– αποκτά χαρακτήρα αριστοφανικό, και μάλιστα υπό τους ήχους της κρητικής λύρας.

Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.