Διαμάντια της λογοτεχνίας στη σκηνή

Το ενδιαφέρον για τη σκηνική προσαρμογή λογοτεχνικών έργων παραμένει αμείωτο. Δείτε ποια λογοτεχνικά αριστουργήματα παίζονται φέτος στο θέατρο.

Διαμάντια της λογοτεχνίας στη σκηνή

«Όλιβερ Τουίστ»

Το διαχρονικό έργο του Ντίκενς σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σε μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Πρωταγωνιστεί ένας 20μελής θίασος, με τους Ρένο Χαραλαμπίδη, Τάσο Κωστή, Κωνσταντίνο Κάππα. Τον ρόλο του ήρωα-σύμβολο ελπίδας και αθωότητας ερμηνεύει ο νέος Διονύσης Πιφέας.

«Χωρίς οικογένεια»

Διαμάντια της λογοτεχνίας στη σκηνή - εικόνα 1

Στο Θέατρο Τέχνης της Φρυνίχου, η Παιδική Σκηνή του Δημήτρη Δεγαΐτη ανεβάζει τη θεατρική διασκευή του αριστουργήματος του Εκτόρ Μαλό «Χωρίς οικογένεια», με την υπογραφή της Άνδρης Θεοδότου. Οι αξίες της αλληλεγγύης και της ισότητας βρίσκονται στο επίκεντρο του διαχρονικού αυτού έργου, που εξακολουθεί και σήμερα να μας αφορά.

«Σιρανό ντε Μπερζεράκ»

Διαμάντια της λογοτεχνίας στη σκηνή - εικόνα 2

Το δημοφιλές έργο του Εντμόν Ροστάν, που μιλάει για την αξία της εσωτερικής ομορφιάς, σε θεατρική διασκευή για παιδιά του Γιο Ρετς, παίζεται στο Θέατρο Κάππα, σε μια παράσταση-πρόταση, που συνδυάζει πρόζα, χορό, ζωντανή μουσική από τους String Demons και θέατρο σκιών με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά και πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Ελευθερίου.

«Όλιβερ Τουίστ»

Διαμάντια της λογοτεχνίας στη σκηνή - εικόνα 3

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μεταφέρει και αυτή στο θέατρο το κλασικό αριστούργημα του Ντίκενς, καθοδηγώντας σκηνοθετικά έναν 15μελή θίασο έμπειρων και νεότερων ηθοποιών στη σκηνή του Λαμπέτη. Εντυπωσιακά σκηνικά, κουστούμια και βιντεοπροβολές 3D μάς μεταφέρουν την ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 19ου αιώνα. Πρωταγωνιστούν: Ν. Ζιάγκος, Αν. Κολοβός κ.ά.

«Η μωβ ομπρέλα»

Διαμάντια της λογοτεχνίας στη σκηνή - εικόνα 4

Το έργο της Άλκης Ζέη που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών μιας οικογένειας λίγο προτού ξεσπάσει ο πόλεμος του 1940 σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις η Δήμητρα Λαρεντζάκη. Η ακλόνητη πίστη τους ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, τα οδηγεί να πετάξουν με μια μοβ ομπρέλα, μακριά από τον πόλεμο.

«Ερωτόκριτος»

Διαμάντια της λογοτεχνίας στη σκηνή - εικόνα 5

Στην Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου η Ελένη Βλάχου, με αφορμή τον εορτασμό, φέτος, του έτους Ερωτόκριτου, υπογράφει μια διασκευή για παιδιά πάνω στο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου με την ιδιαίτερη μουσική και σκηνική της γλώσσα, ενώ ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή με διαφορετικές ποιότητες και αξίες από τη σημερινή.

Περισσότερες πληροφορίες

Η μωβ ομπρέλα

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 100 '

Το έργο της Άλκης Ζέη, η υπόθεση του οποίου τοποθετείται ανάμεσα στο «Καπλάνι της βιτρίνας» και στον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου», αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας λίγο πριν από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο.

Ερωτόκριτος

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 75 '

Το αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης ανεβαίνει σε μια διασκευή για παιδιά που ζωντανεύει έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι μεγάλες αρετές.

Χωρίς οικογένεια

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Το πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα-ύμνος στην οικογένεια ανεβαίνει σε μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου.

Όλιβερ Τουίστ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας 15μελής θίασος μιλά για τις αξίες της ζωής μέσα από την ιστορία ενός ορφανού παιδιού που μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας κι αισιοδοξίας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει τελικά.

Όλιβερ Τουίστ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας ήρωας-σύμβολο, που καταφέρνει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ακεραιότητά του μέσα σε έναν άδικο κόσμο, κι ένα έργο επίκαιρο, καθώς παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Σιρανό ντε Μπερζεράκ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς σκηνοθετεί την ιστορία του πιο διάσημου ποιητή/ξιφομάχου για την αξία της εσωτερικής ομορφιάς, στη βραβευμένη διασκευή για παιδιά του θεατρικού συγγραφέα Jo Roets.

Κάππα

Κυψέλης 2

Λαμπέτη

Λεωφ. Αλεξάνδρας 106

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λεωφ. Συγγρού 143

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.