Η Γιούλη Ηλιοπούλου μας βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Με δύο παραστάσεις η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο θέατρο Λαμπέτη και Από Μηχανής δίνει παραμυθένιο τόνο στις φετινές γιορτές.

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μας βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου, με μεγάλο αριθμό παραστάσεων στο ενεργητικό της και σταθερή παρουσία στον αθηναϊκό θεατρικό χάρτη κι όχι μόνο, βρήκε φέτος το νέο της σπίτι στο θέατρο Λαμπέτη, όπου παρουσιάζει τον «Όλιβερ Τουίστ» και «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ».

«Όλιβερ Τουίστ»

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μας βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων - εικόνα 1

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» μεταφέρει στο θέατρο η γνωστή δημιουργός Γιούλη Ηλιοπούλου, καθοδηγώντας σκηνοθετικά έναν 15μελή θίασο που απαρτίζουν έμπειροι αλλά και νεότεροι ηθοποιοί στη σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη. Το διαχρονικό έργο βρίσκει παραλληλισμούς με το σήμερα, αναδεικνύοντας έναν νεαρό ήρωα που μεγαλώνει μέσα σε μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων και επιβιώνει με μοναδικό οδηγό την πίστη, την καλοσύνη, την αθωότητα και την αλήθεια. Ένας ήρωας-σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας, που μας θυμίζει ποιες είναι οι πραγματικές αξίες στη ζωή, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν το παιδί που κρύβουμε μέσα μας ζωντανό. Τα εντυπωσιακά σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου και τα κοστούμια της Τζούλιας Μάρκο συνδυασμένα με βιντεοπροβολές 3D μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα του έργου με φόντο το Λονδίνο του 19ου αιώνα. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ζιάγκος, Αναστάσης Κολοβός, Μάριος Σέρτζιο Μπούσι, Κώστας Ρωμαίος, Φανή Παρλή, Γιάννης Χριστοφάνης, Κατερίνα Ταπέ, κ.ά.

i Θέατρο Λαμπέτη | Κάθε Κυριακή στις 3.30 μ.μ. | Προπώληση μέσω viva.gr

«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μας βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων - εικόνα 2

Η Γιούλη Ηλιοπούλου για τέταρτη συνεχή χρονιά ανεβάζει τη γιορτινή παράσταση για όλη την οικογένεια «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ», αντλώντας έμπνευση από την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς, την οποία διασκευάζει και σκηνοθετεί η ίδια. Πρωταγωνιστεί ένας 14μελής θίασος με τους Αναστάση Κολοβό, Κώστα Ρωμαίο, Φανή Παρλή, Νίκο Ζιάγκο, που έως τις 10 Ιανουαρίου υπόσχεται να μας ταξιδέψει στην απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Εμπενίζερ Σκρουτζ. Ο εμβληματικός φιλάργυρος χαρακτήρας του Ντίκενς ο οποίος πέρα από πολύ πλούσιος είναι σκληρός με τους ανθρώπους και θεωρεί ότι τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλει και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να δει τη ζωή του και τους συνανθρώπους του μέσα από μια πιο γενναιόδωρη ματιά. Σαν να μην έφτανε αυτό την επίσκεψη αυτή ακολουθούν τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων σε αυτήν την ιστορία που μας βάζει στη θέση των γύρω μας και μας υπενθυμίζει πόσα μπορούμε να τους προσφέρουμε μέσα από την καλοσύνη και την γενναιοδωρία που κρύβουμε μέσα μας.

i Θέατρο Λαμπέτη | Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. | Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Όλιβερ Τουίστ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας 15μελής θίασος μιλά για τις αξίες της ζωής μέσα από την ιστορία ενός ορφανού παιδιού που μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας κι αισιοδοξίας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει τελικά.

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Ντίκενς, η παράσταση καταδεικνύει για 7η χρονιά την αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία ως τα μυστικά της ευτυχίας, με τον Τάκη Παπαματθαίου στον ομώνυμο ρόλο και τον Αναστάση Κολοβό ως Μάρλεϊ και χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρόντος. Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Η βασίλισσα του χιονιού

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 115 '

Ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει στις εποχές και καταφέρνει να σώσει τη Γη από την καταστροφή.

Η βασίλισσα του χιονιού

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 115 '

Ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει στις εποχές και καταφέρνει να σώσει τη Γη από τις μαγικές δυνάμεις της βασίλισσας.

Λαμπέτη

Λεωφ. Αλεξάνδρας 106

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.