Θέατρο για παιδιά που αγαπούν τη μουσική

«Ντοντορεμιθούλης» και «ΤικΤακΝτο» μαθαίνουν στα παιδιά το πεντάγραμμο και τους κλασσικούς συνθέτες.

Θέατρο για παιδιά που αγαπούν τη μουσική

Φαντάζεστε έναν κόσμο χωρίς μουσική; Για να μη συμβεί αυτό, ο «Ντοντορεμιθούλης», με τη βοήθεια των φίλων του, ψάχνει να βρει τα τρία κλειδιά που εκλάπησαν από το πεντάγραμμο και χωρίς αυτά η παρτιτούρα δεν μπορεί να ερμηνευτεί σωστά. Το ταξίδι της αναζήτησης φτάνει μέχρι τη θάλασσα αλλά και τα βάθη της γης στην παράσταση που παίζεται στο χώρο Dancevacuum για παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών.

Ακόμη μία παράσταση που αγαπά τη μουσική και είναι ιδανική για παιδιά ηλικίας από 3 και άνω είναι το «ΤικΤακΝτο», ένα ανατρεπτικό παραμύθι που συστήνει στο κοινό τους κλασικούς συνθέτες Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, αντλώντας στοιχεία από την παράδοση τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών. Ανεβαίνει στο Θέατρο Δεκατέσσερα.

Περισσότερες πληροφορίες

Τικ Τακ Ντο

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από ένα ανατρεπτικό παραμύθι που θίγει ζητήματα όπως ο ρατσισμός και το μπούλινγκ.

Ντοντορεμιθούλης

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Δύο λυρικοί τραγουδιστές και τρεις ηθοποιοί δημιουργούν επί σκηνής ένα ηχητικό τοπίο για να μας αφηγηθούν μια ιστορία εμπνευσμένη από τα μουσικά κλειδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.