Ήξερες ότι ο Καραγκιόζης έγινε τραγουδιστής;

Ο Τάσος Κώνστας και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σκιοπαικτική παράσταση γεμάτη μουσική.

Ήξερες ότι ο Καραγκιόζης έγινε τραγουδιστής;

Ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας καλεί στις Νέες «Φιγούρες & Κούκλες» στο Παλαιό Φάληρο τον ηθοποιό και μουσικό Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, γνωστό και ως άνθρωπο-ορχήστρα σε μια μοναδική σύμπραξη θεάτρου σκιών και μουσικής. Για πέντε παραστάσεις από τις 10 Νοεμβρίου και για επιλεγμένες Κυριακές μέχρι τον Μάρτιο, οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τον «Καραγκιόζη τραγουδιστή». Ο Τάσος Κώνστας ζωντανεύει πίσω από το πανί μια νέα ιστορία από τον κόσμο του Καραγκιόζη, του πιο εμβληματικού ήρωα της λαϊκής παράδοσης, προσθέτοντας άλλο ένα έργο στο πολυποίκιλο ρεπερτόριο του. Τον «Καραγκιόζη τραγουδιστή» ντύνει μουσικά ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τη δική του ορχήστρα που αποτελείται από πολλά μουσικά όργανα τα οποία παίζει ο ίδιος, αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός διαφορετικού μαέστρου που διευθύνει τους χάρτινους ήρωες-φιγούρες αλλά και το κοινό που καλείται να ακολουθήσει τις οδηγίες του και να συμμετέχει ως χορωδία...! Σίγουρα μια διασκεδαστική και πρωτότυπη εμπειρία περιμένει όσα μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά επιλέξουν να επισκεφθούν φέτος τις «Φιγούρες & Κούκλες».

Όσα είπαν ο Τάσος Κώνστας και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος στο «α»

Ήξερες ότι ο Καραγκιόζης έγινε τραγουδιστής; - εικόνα 1

Τ.Κ.: «Για πάνω από είκοσι χρόνια πίσω από το πανί κάνω τα πάντα, ένα one man show για να εξελιχθεί η ιστορία με τις σκιές των χάρτινων ηρώων μου. Ένας ζωντανεύει έναν ολόκληρο κόσμο! Όταν είδα τον Αλκιβιάδη επί σκηνής, να δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο με τις μουσικές του ήξερα ότι ήταν θέμα χρόνου να συναντηθούμε. Η ζωντανή μουσική αποτελεί παράδοση στις παραστάσεις θεάτρου σκιών. Παλιά οι καραγκιοζοπαίχτες, στα μόνιμα θέατρα τους, είχαν την ορχήστρα τους, η οποία ήταν βασικός συντελεστής της παράστασης. Κάποιοι μάλιστα είχαν και τον τραγουδιστή τους κατά αποκλειστικότητα. Υπήρχε δε και Σωματείο Μουσικών του θεάτρου σκιών. Αν υπήρχε ο “άνθρωπος-ορχήστρα” Αλκιβιάδης, τότε, σίγουρα θα είχε συμπράξει σε παράσταση θεάτρου σκιών νωρίτερα. Χαίρομαι πολύ που θα κάνουμε παρέα -ένας μέσα κι ένας έξω- ζωντανεύοντας τον “Καραγκιόζη τραγουδιστή”!».

Ήξερες ότι ο Καραγκιόζης έγινε τραγουδιστής; - εικόνα 2

Α.Κ.: «Όταν μου ήρθε η πρόταση του Τάσου να στήσουμε τον “Καραγκιόζη τραγουδιστή” ξύπνησαν μέσα μου μνήμες από την παιδική μου ηλικία, όταν ενθουσιασμένος έβλεπα τον Καραγκιόζη με τα Κολλητήρια του να αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και αισιοδοξία όποιο εμπόδιο συναντούσαν σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους του σύμπαντος και της ιστορίας μας κάθε φορά. Με τα αδέλφια μου μάλιστα είχαμε κατασκευάσει το δικό μας θέατρο σκιών και δίναμε παραστάσεις σε συγγενείς και φίλους. Δεν θα έχανα, λοιπόν, ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια ακόμη περιπέτεια του Καραγκιόζη και της παρέας του, που απ' ό, τι βλέπω και από τα παιδιά μου εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα το ίδιο αγαπητός».

i«Φιγούρες & Κούκλες» - Νέος Χώρος | Κυριακές 10/11, 8/12, 19/1, 9/2, 15/3 στις 12 το μεσημέρι | Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103227507, 6937714733 | http://www.fkt.gr/

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 60 '

Ο καραγκιοζοπαίκτης Τάσος Κώνστας κι ο άνθρωπος-ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συμπράττουν σε μια παράσταση που ενώνει το θέατρο σκιών και τη μουσική, με το κοινό να γίνεται μέρος της ως χορωδία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.