Μάθαμε τους «Γύρω γύρω μήνες» από την ομάδα Μικρός Νότος

Η γνωστή ομάδα παιδικού θεάτρου ξεχωρίζει με μία συναρπαστική διαδραστική εμπειρία που συμμετέχουν από κοινού παιδιά και γονείς.

Μάθαμε τους «Γύρω γύρω μήνες» από την ομάδα Μικρός Νότος

Οι Δάφνη Καμμένου και Ναυσικά Πύρρου πρωταγωνιστούν στους «Γύρω γύρω μήνες» της δημοφιλούς ομάδας παιδικού θεάτρου Μικρός Νότος. Μια παράσταση που φτιάχνουμε θεατές και ηθοποιοί από κοινού, η οποία ομολογουμένως χωράει σε μια βαλίτσα, γεμάτη μουσικά όργανα, ένα σκηνικό με τις τέσσερις εποχές του χρόνου κι ένα αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο με 12 στατικές κούκλες. Η αφήγηση του παραμυθιού «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες» δίνει την αφορμή να μάθουμε τα «τερτίπια» του κάθε μήνα, εμβαθύνοντας κάθε φορά στον μήνα που διανύουμε. Η διάδραση με το κοινό και το θεατρικό παιχνίδι έχουν τον πρώτο λόγο και μας φέρνουν όλους πιο κοντά, καθώς τραγουδάμε όλοι μαζί, παίζουμε το παιχνίδι της καλοτυχίας με τα χρυσά φλουριά, ενώ στο τέλος της παράστασης οι μικροί της παρέας συμμετέχουν σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι επί σκηνής. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι οι καλλιτέχνες της ομάδας Μικρός Νότος εκπαιδεύονται στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος σε συνεργασία με εξειδικευμένους παιδαγωγούς πάνω στο διαδραστικό μέρος των παραστάσεων, γεγονός που είναι ευδιάκριτο στον τρόπο προσέγγισης των παιδιών από τους ηθοποιούς. Ποιό είναι το πιο ενδιαφέρον; Τα πρωτότυπα μουσικά όργανα από την προσωπική συλλογή του μουσικού της ομάδας Πέτρου Δαμουλή -μεταξύ άλλων η καλίμπα, το μπεντίρ, το καζού, ο τζουράς- που δίνουν ξεχωριστές πινελιές στην αφήγηση της ιστορίας. Γιατί δεν χρειάζονται πολλά μέσα για να ενεργοποιήσεις τη φαντασία κάθε μικρού (αλλά και μεγάλου) παιδιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Γύρω γύρω μήνες

  • Διασκευή μύθου
  • Διάρκεια: 60 '

Παίζοντας με το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες», τα παιδιά γνωρίζουν τα έθιμα, τις μουσικές και τις παραδόσεις που αντιστοιχούν στους μήνες και στις εποχές του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.