Είδαμε το «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»

Εκδημοκρατισμένο, απενοχοποιημένο θέατρο για παιδιά, απαλλαγμένο από κοινωνικές αγκυλώσεις προσφέρει η Συντεχνία του Γέλιου.

Είδαμε το «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»

Εκδημοκρατισμένο, απενοχοποιημένο θέατρο για παιδιά, απαλλαγμένο από κοινωνικές αγκυλώσεις προσφέρει η Συντεχνία του Γέλιου, η θεατρική ομάδα που δεν φοβάται να καταπιαστεί με δύσκολα θέματα, όπως αυτό του ρατσισμού και των προκαταλήψεων. Στο «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν» του Βρετανού Ρόι Κιφ, ένα αγόρι με κινητικά προβλήματα και η οικογένειά του αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους, πως τα τείχη της αποξένωσης και της απαξίωσης τα χτίζουν οι άνθρωποι με τη στάση και τις ιδέες τους.

Παρακολουθώντας την παράσταση στο κέντρο της Αθήνας, μιας πόλης που δεν ανοίγει δρόμους στα άτομα με αναπηρία, δεν τα ενθαρρύνει να κινηθούν με ευκολία ανάμεσά μας, συγκλονίζεσαι από τα ερωτήματα που θέτουν τα πρόσωπα του έργου: Αφού οι άνθρωποι έχουν τόση ποικιλία, γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μία κατηγορία; Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και από τον Σούπερμαν ή υπάρχει κι άλλος τρόπος; Μπολιασμένη με χιούμορ και ρεαλισμό, η σκηνοθεσία των Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα έδωσε τη δυνατότητα στους ηθοποιούς Γιώργο Κατσή, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλη Τιτόπουλο και Θοδωρή Σκυφτούλη να παίξουν με ωραία ένταση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε ένα έργο-μάθημα ανθρωπιάς. Η παράσταση θα παίζεται για λίγο ακόμα στο Σύγχρονο Θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έργο-τομή των ’80s-’90s, το οποίο παρακολουθεί τον Άρη, έναν προ-έφηβο με αναπηρία.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".