Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς διασκευάζει και σκηνοθετεί την παραμυθένια ηρωική κωμωδία «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν στο Κάππα.

Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά

Οι ιστορίες που έχουν τη δύναμη να συγκινήσουν την ανθρωπότητα γίνονται στα χέρια του σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά τρυφερές παραστάσεις που συνδυάζουν θέατρο, σκιές και μουσική. Tο «Αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, παίζεται από τον Θίασο Καρελλά στο θέατρο Κάππα τα τελευταία δυο χρόνια και είναι μια από τις πιο περιπετειώδεις και γεμάτες νόημα ιστορίες, που αγγίζει το εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας πρόβλημα της προσφυγιάς και της αναγκαστικής και βίαιης μετανάστευσης. Είναι μια παράσταση ζεστή, με αφοπλιστικά απλή κι ανεπιτήδευτη σκηνοθεσία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και των μεγάλων.

Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά - εικόνα 1
«Tο Αγόρι με τη βαλίτσα»

Να θυμίσουμε πως παράλληλα με τις παραστάσεις στο Κάππα, ο δραστήριος Ηλίας Καρελλάς δίνει παραστάσεις στο «Σπίτι του Καραγκιόζη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν. Στη σκηνή του Κάππα θα ζωντανέψει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν στην ευρηματική διασκευή για παιδιά του Jo Roets, σε απόδοση – προσαρμογή της Χαράς Γιαννακοπούλου. Μια παράσταση με ηθοποιούς, χορευτές, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών, για παιδιά και νέους στην οποία θα δώσει το στίγμα της και η Αντιγόνη Γύρα, σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Ηλία Καρελλά. Η γνωστή χορογράφος θα συμβάλει να ζωντανέψουν με μαγικό τρόπο επί σκηνής εικόνες του έργου, αυτή τη φορά με χορευτές από την ομάδα της «Κινητήρας Χοροθέαμα».

Τον αθεράπευτα ρομαντικό ήρωα, θα ερμηνεύσει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ στο ρόλο του Κριστιάν, που δυσκολεύεται να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, θα δούμε τον Λευτέρη Ελευθερίου. Το δυναμικό ντουέτο των πρωταγωνιστών έρχεται να συμπληρώσει, στον ρόλο της όμορφης και συναισθηματικής Ρωξάνης, η Κατερίνα Αθανασιάδη. Στην παράσταση θα συμμετέχουν και οι String Demons, το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων που συζητήθηκε και αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια, και θα φέρουν ζωντανά στη σκηνή τη μουσική τους «τρέλα», διασκευάζοντας αποκλειστικά για την παράσταση πασίγνωστες κλασσικές μελωδίες και όχι μόνο, με ροκ και ανατρεπτικό τρόπο!

Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά - εικόνα 2

Ο Ηλίας Καρελλάς δήλωσε στο «α»για το καινούργιο του εγχείρημα:

«Έψαχνα εδώ και καιρό, να βρω τρόπο να μιλήσω στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεται κανείς τον εαυτό του, έτσι όπως ακριβώς είναι. Tι σημαίνει ομορφιά; Tι σημαίνει διαφορετικότητα; Tι σημαίνει εικόνα, στην εποχή της εικόνας; Πώς εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του το 2019; Πώς επικοινωνεί; Πώς ερωτεύεται; Στα χέρια μου βρέθηκαν αρκετά βιβλία και θεατρικά κείμενα για παιδιά που πραγματεύονταν την έννοια του «bullying». Μελετώντας, ήρθε στο μυαλό μου ο Συρανό! Tι πιο όμορφο λοιπόν, μέσα από αυτόν τον ήρωα – σύμβολο, να μιλήσει κανείς για τον σχολικό - κοινωνικό εκφοβισμό και τόσα άλλα ζητήματα, χωρίς διδακτισμό, χωρίς το προφανές, απλά μέσα από μια διάσημη και διαχρονική ιστορία. Στην αποδομημένη και ανατρεπτική διασκευή του Jo Roets που αντλεί τη δύναμή της από το αριστουργηματικό πρωτότυπο κείμενο, νομίζω ότι βρήκα τις απαντήσεις».

Περισσότερες πληροφορίες

Το αγόρι με τη βαλίτσα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Το θέατρο σκιών συναντά το θέατρο και τη μουσική σε ένα βαθιά συγκινητικό έργο του Μάικ Κένι, σε μετάφραση Ξ. Καλογεροπούλου, με θέμα την αναγκαστική και βίαιη μετανάστευση.

Κάππα

Κυψέλης 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.