Ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!

Μετρήσαμε πέντε παιδικές παραστάσεις που αντλούν από το έργο του Δανού διάσημου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!

Μετρήσαμε πέντε παιδικές παραστάσεις που αντλούν από το έργο του Δανού διάσημου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Άπω Ανατολή είναι το μουσικο-οπερατικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», που επαναλαμβάνεται στην ΕΛΣ στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (16-24/2). Η Λένα Πλάτωνος μεταμορφώνει το κλασικό έργο του Άντερσεν σε μια επίκαιρη παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας. Η ομάδα θεάτρου La Strada διασκευάζει «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» στο Βαφείο, στήνοντας μια διαδραστική παράσταση που μιλά για την αλήθεια σε έναν ψεύτικο κόσμο, μέσα από την περιπέτεια δύο απατεώνων ραφτάδων.

«Πώς βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;» αναρωτιούνται στη σκηνή του 104 οι Hippo Theatre Group σε μια νέα εκδοχή της «Μικρής γοργόνας», γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο και παιγμένη με τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου. Με μια πιο πιστή απόδοση της ίδιας ιστορίας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ο Πολυχώρος Πόλις, που τονίζει την αξία της διαφορετικότητας και της υπομονής. Στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Περίακτοι, τέλος, πέντε παιδιά αναζητούν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του Βιβλίου της Αλήθειας, που μόνο οι σοφοί μπορούν να το διαβάσουν, σε μία από τις πιο ευφάνταστες και ποιητικές ιστορίες του Άντερσεν, τη «Φιλοσοφική λίθο». Άραγε θα τα καταφέρουν;

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρή γοργόνα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 45 '

Το διάσημο παραμύθι του Άντερσεν για τη μικρή γοργόνα που ερωτεύεται έναν πρίγκιπα μεταφέρεται στη σκηνή.

Η φιλοσοφική λίθος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Πέντε παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι, αναζητώντας τη φιλοσοφική λίθο, με σκοπό να καταφέρουν με τη λάμψη της να διαβάσουν το βιβλίο της Αλήθειας, στην κλασική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πώς βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η μικρή γοργόνα», βασισμένη στο σωματικό θέατρο, στη μουσική και στο τραγούδι.

Το αηδόνι του αυτοκράτορα

  • Όπερα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας και animation, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που αποτελεί μια επίκαιρη παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας.

Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Το διαχρονικό παραμύθι του Δανού συγγραφέα για την αλήθεια και το ψέμα διασκευάζεται με πολύ χιούμορ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Βαφείο-«Λάκης Καραλής»

Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.