3 παιδικές παραστάσεις που θα κατευχαριστηθείτε οικογενειακώς

Αν δεν τα έχετε δει ακόμη σπεύσατε. Η θεατρική σεζόν βαδίζει γοργά προς το τέλος της και αυτά είναι τρία αδιαμφισβήτητα best of που τα παρακολούθησα εξίσου ευχάριστα με το γιο μου.

3 παιδικές παραστάσεις που θα κατευχαριστηθείτε οικογενειακώς

Αν δεν τα έχετε δει ακόμη σπεύσατε. Η θεατρική σεζόν βαδίζει γοργά προς το τέλος της και αυτά είναι τρία αδιαμφισβήτητα best of που τα παρακολούθησα εξίσου ευχάριστα με το γιο μου.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

3 παιδικές παραστάσεις που θα κατευχαριστηθείτε οικογενειακώς - εικόνα 1

Στημένο με ευχάριστα μίνιμαλ τρόπο, σε μια μακρόστενη σκηνή στο μέσον μιας επίσης μακρόστενης αίθουσας του Μεγάρου Μουσικής με συρόμενα σκηνικά που εντείνουν την αίσθηση του ταξιδιού, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη σε παίρνει μαζί του με το χιούμορ, το σοφιστικέ στιλ, τη ζωντανή μουσική (του Μηνά Ι. Αλεξιάδη – ερμηνεύουν οι Vice Versa) που μαζί με τις υπαινικτικές λεπτομέρειες των σκηνικών-κουστουμιών (Γιάννης Μετζικώφ) και τα βίντεο αρκεί να σου δώσει την αίσθηση ότι ακολουθείς τον Φιλέα Φογκ και τον Πασπαρτού από την Ινδία ως την Αμερική. Καλές οι ερμηνείες (Τίνα Γιωτοπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιάννης Διαμαντής, Παναγιώτης Κλίνης, Γιώργος Κοψιδάς, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Στέφη Πουλοπούλου, Σαμψών Φύτρος), μόνο μειονέκτημα η ίσως υπερβολικά μεγάλη διάρκεια (προτιμήστε το για παιδιά από 6 χρονών και πάνω).

Η τελευταία μαύρη γάτα

3 παιδικές παραστάσεις που θα κατευχαριστηθείτε οικογενειακώς - εικόνα 2

Το επίκαιρο βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά που χρησιμοποιεί πετυχημένα το εύρημα της γρουσουζιάς για να μιλήσει για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα γίνεται μια πολύ εμπνευσμένη παράσταση στο Θέατρο Χορν σε σκηνοθεσία των Kώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα, Κωνσταντίνου Μπιμπή που αγκαλιάστηκε από το κοινό. Οι νεαροί ηθοποιοί έχουν κέφι, ενώ η ευρηματικές σκηνοθετικές ιδέες, η χρήση της ζωντανής μουσικής σε πρωτότυπες συνθέσεις του Κώστα Γάκη, το νεανικό στήσιμο με το αφαιρετικό σκηνικό και τις έξυπνες σκηνογραφικές λύσεις, η χρήση προβολών, στοιχείων θεάτρου σκιών και μαύρου θεάτρου δίνει συχνά την αίσθηση παράστασης young theatre και όχι παιδικού θεάτρου. Θα το απολαύσουν περισσότερο τα παιδιά από 6 χρονών και πάνω.

Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν

3 παιδικές παραστάσεις που θα κατευχαριστηθείτε οικογενειακώς - εικόνα 3

Πώς μια κλασική μεσαιωνική ιστορία κι ένα πολυδιαβασμένο παραμύθι γίνεται update και αφορά μικρούς και μεγάλους καταφέρνοντας από το να ρίξει σπόντες για την απληστία της εποχής μας μέχρι να κρατήσει μαγεμένη τη γενιά του ipad και των angry birds; Η πολύ ξεχωριστή σκηνοθετική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου είναι αισθητή σε κάθε στιγμή της απολαυστικής αυτής παράστασης του Θεάτρου Πόρτα που έχει πολλές περισσότερες ακόμη εκπλήξεις από το ότι τα παιδιά ποτέ δεν διαλέγουν το happy end ανάμεσα στις τρεις επιλογές του διαδραστικού φινάλε. Λιτά και ευρηματικά τα σκηνικά της Ευαγγελίας Θεριανού, ιδιαίτερος και ο ρόλος της μουσικής (Κορνήλιος Σελαμσής) που παίζουν ζωντανά οι πολύ καλοί ηθοποιοί (Άννα Καλαϊτζίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άνα Κίφου, Χαρά Κότσαλη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σωκράτης Πατσίκας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος).

Περισσότερες πληροφορίες

Η τελευταία μαύρη γάτα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Αλληγορικό πολιτικό παραμύθι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Το κλασικό έργο μεταμορφώνεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική από το γκρουπ Vice Versa και διαδραστικές βιντεο-προβολές.

Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Οι θεατές καλούνται να λύσουν το μέγα μυστήριο και να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία εναλλακτικά φινάλε

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".