"Οι τέσσερις εποχές" της Χλόης Μάντζαρη έρχονται τη χειμερινή σεζόν στην Αθήνα

Τον φετινό χειμώνα η παράσταση "Οι τέσσερις εποχές" έρχεται να διδάξει στους μικρούς θεατές για τη φιλία, τις εποχές και το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής με ζωντανό και χαρούμενο τρόπο.

Οι τέσσερις εποχές

Η διαδραστική παιδική παράσταση "Οι τέσσερις εποχές" σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη και μουσική του Ευριπίδη Ζεμενίδη, προγραμματίζεται να ανέβει κατά τη χειμερινή σεζόν 2023-24 στην Αθήνα, με ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο τέσσερις εποχές

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 25 και 26 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός". Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία με πρωταγωνιστές μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο. Όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο τα παιδιά θα αναλάβουν δράση. Αποτελεί μια διαδραστική παράσταση που μιλάει στα παιδιά για τη φιλία, τα δέντρα, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά τους δράκους. Ακόμη, η ομάδα των ταλαντούχων ηθοποιών, τραγουδιστών, ακροβατών της παράστασης με τη δημιουργικότητά τους, το κέφι και την άμεση επικοινωνία τους με τους μικρούς θεατές περνούν τα μηνύματα με έναν ζωντανό και χαρούμενο τρόπο. 

Οι τέσσερις εποχές

Ειδικότερα, το παραμύθι, που έχει ως βασικό θέμα την απεικόνιση των τεσσάρων εποχών, εισάγει τα παιδιά στις έννοιες της εναλλαγής των φυσικών φαινομένων και πώς αυτά επηρεάζουν τη φύση αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί όμως να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με το πρόβλημα και να το συνδέσουν με την καθημερινότητά τους ανακαλύπτοντας έτσι τρόπους για να αναλάβουν δράση.

Στην παράσταση ερμηνεύουν, τραγουδούν και κάνουν ακροβατικά οι Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη (ο οποίος υπογράφει και τις χορογραφίες), ενώ η φωνή του δράκου είναι του Ιωάννη Κοντέλλη. Τους στίχους υπογράφει ο Γιώργος Μιζάλης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά φτιάχνουν τον δικό τους πλανήτη, ανακαλύπτουν τη μαγεία του τσίρκου, ενώ το έργο του Θεόδωρου Στάμου εμπνέει τα παιδιά στο εργαστήριο "Με πρωταγωνιστή το χρώμα" και στους "Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Αφιέρωμα 100 χρόνια Disney στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το φεστιβάλ τιμά τον ένα αιώνα ζωής του θρυλικού στούντιο κινουμένων σχεδίων προβάλλοντας αγαπημένα animation.

Παιδικά κυριακάτικα happenings στο "Buba Bistrot Exotique"

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα από μια διαδικασία ανακάλυψης, γνώσης και διασκέδασης με παραμύθια, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές κατασκευές, yoga parties και άλλες δραστηριότητες.

"Underwater": Θεατρικό ταξίδι για βρέφη "κάτω από το νερό" στη Λυρική

Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" παίζεται ξανά για λίγες παραστάσεις η πρωτότυπη παράσταση που φέρνει τα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με το θέατρο.

1ο Cycladic Kids Festival: Το πολυθεματικό φεστιβάλ στοχεύει στη συμπερίληψη και τον αλληλοσεβασμό, μέσω της τέχνης

Η Μαρίνα Πλατή, διευθύντρια του Τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Προγραμμάτων του Μουσείου, μας μιλά για τη διήμερη γιορτή τέχνης που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Η παιδική σκηνή μουσικής βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας

Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ετοιμάζει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο για την δέκατη επέτειο λειτουργίας της παιδικής σκηνής.

Ο 3ος Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής της "σχεδίας" εξετάζει το "σπίτι" πέρα από τους τοίχους

Οι μικροί καλλιτέχνες, ηλικίας 5-12 χρονών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία κάθε γωνιάς της πατρίδας μας, καλούνται να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους δασκάλους και τους κηδεμόνες τους και να αποτυπώσουν με χρώματα και φαντασία τι σημαίνει για αυτούς η έννοια "σπίτι".