Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ετοιμάζει πρόγραμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Στο "Καλοκαίρι στην πόλη μου" τα παιδιά περιμένουν αθλητικές, μουσικές και εικαστικές δράσεις.

Καλοκαίρι στην πόλη μου

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ετοιμάζει και αυτό το καλοκαίρι, πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με τίτλο "Καλοκαίρι στην πόλη μου-2023". Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (19-30/6, 3-14/7 και 17-28/07) και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου, του Πολιτιστικού Πολυχώρου "Μάνος Λοΐζος" και του Δημοτικού Γυμναστηρίου "Πλάτων". Συνολικά το "Καλοκαίρι στην πόλη μου-2023" θα φιλοξενήσει 240 παιδιά, τα οποία θα χωριστούν σε 12 ομάδες των 20 ατόμων η κάθε μία, σε κάθε περίοδο.

Καλοκαίρι στην πόλη μου

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα τονίζει, μεταξύ άλλων: "Στόχος μας είναι να 'ανοίξουμε' όσα περισσότερα παράθυρα γίνεται στη φαντασία των παιδιών. Μέσω του προγράμματος "Καλοκαίρι στην πόλη μου", μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές, μουσικές και εικαστικές δράσεις και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες βιωματικής γνώσης. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους".

Η υποβολή των αιτήσεων και για τις τρεις περιόδους ξεκινά από τις 23 έως τις 30 Μαϊου στο Τμήμα Παιδείας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Μικρός Νότος ταξιδεύει με δύο αγαπημένες παιδικές παραστάσεις

Η γνωστή θεατρική ομάδα παρουσιάζει τον "Ραφτάκο των λέξεων" και τις "Αισωπομαχίες" σε καλοκαιρινούς σταθμούς στην Αττική μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/06/2023

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση ετοιμάζει ένα καλοκαιρινό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά

Οι μικροί δημιουργοί, αντλώντας έμπνευση από έργα γνωστών καλλιτεχνών, ζωγραφίζουν το καλοκαίρι και τις καλοκαιρινές διακοπές που ονειρεύονται.

Δύο παραστάσεις των Μορφών Έκφρασης κάνουν το καλοκαίρι των παιδιών μοναδικό

"Η μεγάλη γιορτή", που παίρνει έμπνευση από τον παραμυθά Αίσωπο, και το "Χέι-Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα", που απευθύνεται σε βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους με τραγούδι και παιχνίδι στα μονοπάτια της φαντασίας.

Πειραιάς: Summer camp για παιδιά από 6 έως 14 ετών από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, αθλητικά δρώμενα, ανάμεσα στις δράσεις του φετινού summer camp.

Καλοκαίρι στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία της κεραμικής τέχνης, θα δημιουργήσουν τα δικά τους κεραμικά, θα μάθουν για τα αγγεία και τις χρήσεις τους, θα παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, θα αφηγηθούν παραμύθια και θα γευτούν διαφορετικές τεχνικές και χρώματα.

Το πιο δημιουργικό καλοκαίρι για παιδιά στο τρίτο Art Summer Camp του Μικρού Νότου

Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση ιστοριών, ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, παιχνίδια ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών, σχεδιασμένο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Άνοιξαν οι εγγραφές στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων για μαθητές δημοτικού

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση και ολυμπιακά αθλήματα.