Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ετοιμάζει πρόγραμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Στο "Καλοκαίρι στην πόλη μου" τα παιδιά περιμένουν αθλητικές, μουσικές και εικαστικές δράσεις.

Καλοκαίρι στην πόλη μου

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ετοιμάζει και αυτό το καλοκαίρι, πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με τίτλο "Καλοκαίρι στην πόλη μου-2023". Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (19-30/6, 3-14/7 και 17-28/07) και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου, του Πολιτιστικού Πολυχώρου "Μάνος Λοΐζος" και του Δημοτικού Γυμναστηρίου "Πλάτων". Συνολικά το "Καλοκαίρι στην πόλη μου-2023" θα φιλοξενήσει 240 παιδιά, τα οποία θα χωριστούν σε 12 ομάδες των 20 ατόμων η κάθε μία, σε κάθε περίοδο.

Καλοκαίρι στην πόλη μου

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα τονίζει, μεταξύ άλλων: "Στόχος μας είναι να 'ανοίξουμε' όσα περισσότερα παράθυρα γίνεται στη φαντασία των παιδιών. Μέσω του προγράμματος "Καλοκαίρι στην πόλη μου", μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές, μουσικές και εικαστικές δράσεις και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες βιωματικής γνώσης. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους".

Η υποβολή των αιτήσεων και για τις τρεις περιόδους ξεκινά από τις 23 έως τις 30 Μαϊου στο Τμήμα Παιδείας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.