Βουτιές στην τέχνη: Ένα καλοκαιρινό camp για παιδιά 6-12 ετών

5 εβδομαδιαίοι κύκλοι γεμάτοι δράση, παιχνίδι και τέχνη στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Βουτιές στην τέχνη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την ομάδα thea-tree, επαναλαμβάνει και το 2023 το καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά "Βουτιές στην τέχνη", με νέα θεματολογία, αλλά πάντα με δράση, παιχνίδι και φυσικά τέχνη!

Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες "βουτούν στην τέχνη" καθημερινά και για 5 εβδομαδιαίους κύκλους, από τις 19 Ιουνίου έως και τις 21 Ιουλίου, από τις 9 π.μ.-4 μ.μ.. Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα για δεκατιανό γεύμα στον κήπο του Μεγάρου και αργότερα γευματίζουν μετά μουσικής στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Δυνατότητα εγγραφής σε 1 ή περισσότερους εβδομαδιαίους κύκλους.

Βουτιές στην τέχνη

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, με μέγιστο όριο 30 παιδιά η κάθε μία, και καθοδηγούνται από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές και παιδαγωγούς τέχνης στα μονοπάτια της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών. Την θεματολογία του φετινού camp αποτελούν δυο ιστορίες που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα:

Αναζητώντας τη χαμένη πολιτεία (19-23/6, 3-7/7, 17-21/7)

Η ανακάλυψη μιας αρχαίας περγαμηνής θα γίνει αφορμή για απίθανες περιπέτειες σε θάλασσες, σαβάνες, βουνά και ερήμους. Μία ανοιχτή ιστορία-αφορμή για εξερεύνηση στον κόσμο της τέχνης και της επιστήμης. Πάνω από όλα όμως ένα πλαίσιο δημιουργίας, όπου παιδιά και εμψυχωτές θα μπορέσουν να εκφραστούν, να παίξουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους παραλλαγές.

Βουτιές στην τέχνη

Από που έρχονται οι δράκοι; (26-30/6, 10-14/7)

Δράκοι του νερού, δράκοι ιπτάμενοι και άλλοι που πετάνε φωτιές. Πώς ξεκίνησαν όλες αυτές οι ιστορίες, τις οποίες συναντάμε σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις εποχές και τους πολιτισμούς; Πρόκειται για ένα θεματικό πρόγραμμα όπου η τέχνη και η επιστήμη ανοίγουν το δρόμο στη φαντασία και τη δημιουργία, στο παιχνίδι και τη ψυχαγωγία.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, κάθε Παρασκευή στις 3 μ.μ., τα παιδιά παρουσιάζουν σε γονείς και φίλους ένα δρώμενο βασισμένο στις παραπάνω ιστορίες. Τα σκηνικά, τα κοστούμια, η μουσική και η θεατρική απόδοση έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

Βουτιές στην τέχνη

Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού ως leaders, βοηθώντας τους ενήλικες εμψυχωτές στο συντονισμό και τις δράσεις με τα μικρότερα παιδιά.

Κόστος συμμετοχής: 110€ ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ | 158€ ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ και μεσημεριανό γεύμα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το πιο δημιουργικό καλοκαίρι για παιδιά στο τρίτο Art Summer Camp του Μικρού Νότου

Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση ιστοριών, ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, παιχνίδια ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών, σχεδιασμένο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2023

Άνοιξαν οι εγγραφές στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων για μαθητές δημοτικού

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση και ολυμπιακά αθλήματα.

Εικαστικά εργαστήρια και διαδρομές στο φετινό Summer Camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη εξερευνώντας παράλληλα τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και το Ωδείο Αθηνών.

Θέατρο, μουσική και σινεμά στο 10ο summer camp για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Φέτος οι έφηβοι, μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου.

To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" συστήνει στους εφήβους την τέχνη του κινηματογράφου.

"Το καμπαρέ των ζώων": Μουσική εκδήλωση για παιδιά από δύο ετών στο Children's Books and Μore

Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές των ζώων καθώς και τα διάφορα είδη ρυθμών και μουσικής.