"Δείξε μου το ράμφος σου να σου πω ποιο είσαι": Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

Ένα διαδικτυακό εργαστήριο όπου παιδιά 6-12 ετών παρατηρούν τα πουλιά και τα ράμφη τους.

Δείξε μου το ράμφος σου να σου πω ποιο είσαι

Ο Δήμος Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας πολιτικές εξωστρέφειας και κοινωνικής υπευθυνότητας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και των πολιτιστικών του δράσεων παρέχει την δυνατότητα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία να παρακολουθήσουν παιδιά 6-12 ετών δωρεάν το νέο διαδικτυακό εργαστήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου (Κυπρίων Αγωνιστών & Καϊρη 2, 151 26 Μαρούσι) με τίτλο "Δείξε μου το ράμφος σου να σου πω ποιο είσαι" βασισμένο στην πλούσια συλλογή του. 

Στο εργαστήριο, που πραγματοποιείται από τον τρέχοντα μήνα έως και το Μάιο, θα αφοσιωθείτε στην παρατήρηση ορισμένων πουλιών εστιάζοντας περισσότερο στα ράμφη τους. Πώς μπορεί να σχετίζεται το σχήμα του ράμφους με την τροφή; Μικρά ή μεγάλα, γαμψά ή μυτερά, περίεργα ή συνηθισμένα, τα ράμφη έχουν τον χαρακτήρα τους και την λειτουργία τους, θα περιηγηθείτε εικονικά στα εκθέματα του Μουσείου και θα συνεργαστείτε σε κατασκευές και διαδραστικές δραστηριότητες. Οι μαθητές θα επισκεφθούν διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου και θα συμμετέχουν στο διαδραστικό εργαστήριο με την εμψύχωση της βιολόγου-εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικαλάκη. Τα παιδιά θα δουλέψουν ατομικά και σε ομάδες, θα παρατηρήσουν, θα συζητήσουν και θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν πειράματα και κατασκευές και να γνωρίσουν με βιωματικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικά αποδοτικό τρόπο τον κόσμο των πουλιών. Κάθε παιδί θα λάβει ατομικό kit υλικών για τα πειράματα και τις κατασκευές καθώς και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που ενισχύουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου. Τα kit υλικών προσφέρονται δωρεάν και θα είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8105519 | Δευτέρα - Παρασκευή, 9 π.μ-3 μ.μ | mfi.maroussi.gr | Διάρκεια: 90 λεπτά | Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν για τα παιδιά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ροβινσώνας Κρούσος": Το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού ολοκληρώνεται στο Μέγαρο

Μια συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

Τάσο Κώνστα, τι έχει να μας πει σήμερα ο Καραγκιόζης;

"Θέλει φαντασία για να πεις μια ιστορία" μας είπε ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας στη συζήτηση που κάναμε γύρω από τη διαχρονικότητα του Καραγκιόζη και τα όσα έχει να πει στον σημερινό ανήλικο θεατή.

Τα Σαββατοκύριακα δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δείτε όλα τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζει το μουσείο τον Απρίλιο.

Γνώρισε τη μαγεία του Πάσχα στο Replayce Love Easter Camp

Η εκπαίδευση Replayce θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσλάβουν την έννοια του Πάσχα βιωματικά, μέσω δημιουργικών και διασκεδαστικών δράσεων.

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.