"Underwater": Το πιο πρωτότυπο χοροθέατρο για βρέφη

Ένα μαγευτικό χοροθέατρο για βρέφη και γονείς, το "Underwater", επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να προσφέρει ένα ονειρικό ταξίδι κάτω από τη θάλασσα.

Underwater © Ε. Ζαχαροπούλου

Είναι μια εμπειρία που βίωσαν βρέφη και γονείς τον Οκτώβριο και τώρα έχουν την ευκαιρία να την ξαναζήσουν, γιατί το πρωτότυπο χοροθέατρο "Underwater" επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής. Η Ξένια Αηδονοπούλου και η Γεωργία Τέγου είχαν την ιδέα να σκηνοθετήσουν τη χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις, που κερδίζει το ενδιαφέρον και διεγείρει τη φαντασία του μωρού σας, προσφέροντας μια μαγική εμπειρία δημιουργίας δεσμών και αναμνήσεων. Στην παράσταση διάρκειας 30 λεπτών, τα βρέφη από λίγων μηνών έως δύο ετών και οι ενήλικοι συνοδοί τους λαμβάνουν μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι στη βαθιά γαλάζια θάλασσα, γεμάτο ήχους, χρώματα και αμέτρητες μπουρμπουλήθρες, καθισμένοι κυκλικά επί σκηνής σε οικογενειακά νησιά (19, 25, 26/2, 4, 5, 12, 19, 26/3).

Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται με αφετηρία το ταξίδι μιας μπαλαρίνας, η οποία ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα και βρίσκεται στον ωκεανό, έναν καθησυχαστικό κόσμο γεμάτο γαλανά φώτα και μπουρμπουλήθρες. Καθώς εξερευνά το υπέροχο νέο της σπίτι, συναντά ένα χταπόδι – και οι δυο τους σύντομα σχηματίζουν μια φιλία γεμάτη αγάπη κάτω από τα κύματα, χορεύοντας ως ντουέτο με συνοδεία μιας μουσικής γεμάτης κουδουνίσματα, που περιλαμβάνει και μερικές γνώριμες μελωδίες…

Underwater
© Ε. Ζαχαροπούλου

Η Ξένια Αηδονοπούλου σημειώνει για την παράσταση: "Το Underwater είναι μια απόπειρα επιστροφής στον υπέροχο κόσμο των αισθήσεων, όπου τον κύριο "λόγο” έχουν οι ήχοι και τα χρώματα, η κίνηση και η ακινησία, οι μπουρμπουλήθρες και τα λαμπυρίσματα. Προσκαλούμε, λοιπόν, τους πολύ μικρούς και λιγότερο μικρούς θεατές να παρασυρθούν στο μαγικό ταξίδι της μπαλαρίνας και να ξυπνήσουν μαζί της στον ονειρικό κόσμο του βυθού, τον γεμάτο εκπλήξεις και μαγικές περιπέτειες".

Τη μουσική υπογράφει ο Tζεφ Βάνγκερ, τα κοστούμια η Mαγιού Τρικεριώτη, τους
φωτισμούς ο Eντ Σώντερς, ενώ σύμβουλος κουκλοθεάτρου είναι η Άλισον Αλεξάντερ. Τον ρόλο της μπαλαρίνας ερμηνεύουν εναλλάξ οι Ελευθερία Αγαπάκη, Μαργαρίτα Κώστογλου και Αλεξάνδρα Ρογκόβσκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Underwater

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 30 '

Οι δύο μητέρες και καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου δημιούργησαν μια χοροθεατρική παράσταση, με σύμμαχο μια διακεκριμένη ελληνοβρετανική δημιουργική ομάδα. Πρόκειται για το μαγικό ταξίδι μιας μπαλαρίνας που ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα στον ωκεανό, γεμάτο ήχους, χρώματα και αμέτρητες μπουρμπουλήθρες. Γονείς και βρέφη βρίσκονται σε ένα κύκλο επί σκηνής, στη βρεφική παράσταση που διεγείρει τη φαντασία των παιδιών και όλες τις αισθήσεις τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".