3 νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Μία ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων προσχολικής ηλικίας με εικόνες του εικονογράφου Johnny Dyrander και ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο του Alex Latimer.

3 νέες παιδικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Στην ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων προσχολικής ηλικίας με τις εικόνες του σουηδού εικονογράφου Johnny Dyrander, οι λιλιπούτειοι αναγνώστες θα ανακαλύψουν τον κόσμο τον οχημάτων μέσα από διαδραστικές εικόνες και πίστες. Ενώ το βιβλίο του Alex Latimer "Ποιος θα κλείσει τα μάτια πρώτος;" υπόσχεται άφθονο γέλιο.

Αυτοκίνητα, του Johnny Dyrander

Αυτοκίνητα

Σε αυτό το βιβλίο, οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν διασκεδάζοντας τέσσερα είδη αυτοκινήτων: απλό, σπορ, αγωνιστικό και ταξί. Με απλές λέξεις και σαφή σχήματα, το βιβλίο παρουσιάζει τα μέρη του αυτοκινήτου, παροτρύνοντας τους μικρούς μας φίλους να μετακινήσουν ―παίζοντας― καθένα από τα οχήματα στις προδιαγεγραμμένες πίστες.

Στο εργοτάξιο, του Johnny Dyrander

Στο εργοτάξιο

Σε αυτό το βιβλίο, οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν διασκεδάζοντας τέσσερα είδη οχημάτων: μπετονιέρα, φορτηγό, εκσκαφέα και μπουλντόζα. Ένα βιβλίο για τα παιδιά που αγαπούν τους εκσκαφείς, τα φορτηγά και λατρεύουν να βρίσκονται στο κάθισμα του οδηγού.

Ποιος θα κλείσει τα μάτια πρώτος;, του Alex Latimer

Ποιος θα κλείσει τα μάτια πρώτος;

Ο βραβευμένος συγγραφέας και εικονογράφος Alex Latimer μας συστήνει το Παπί, τον πονηρό ήρωα της νέας του ιστορίας και μας υπόσχεται άφθονο γέλιο καθώς προσπαθούμε να τον κάνουμε να κλείσει τα μάτια! Σε αυτόν τον ξεκαρδιστικό αγώνα, δια χειρός Alex Latimer νικητής είναι όποιος δεν κλείσει τα μάτια πρώτος.

Ο Alex Latimer χτίζει μια ιστορία σε πολλά επίπεδα, με παιχνιδιάρικες εικόνες που δεν  μπορεί παρά να κάνει το πονηρό Παπί αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Με έξυπνο τρόπο ―και κυρίως χαρίζοντας αβίαστα γέλια― το βιβλίο δημιουργεί μια μεγάλη προσμονή για το φινάλε του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.