Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Μοτίβα στο τετράγωνο

Τα σαββατοκύριακα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, καθώς μόλις ξεκίνησαν νέες, ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 10 ετών.

παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, όπως η διαδραστική γνωριμία με τη μουσική και την τέχνη "Ώρα για μουσική στο Μουσείο!" για παιδιά από 6 μηνών έως 2.5 ετών και έναν συνοδό, το εργαστήριο που αντλεί έμπνευση από τον Yves Klein "Ιστορίες του Μπλε" για γονείς και παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών, καθώς και το πρόγραμμα "Μια ιστορία με τυχαία σχήματα!", για παιδιά 3 και 4 ετών, που βασίζεται στο έργο του Max Ernst "Ενώ η Γη κοιμάται".

παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Παράλληλα, τα "Παιχνίδια στον αέρα!" εμπνέονται από τον Wassily Kandinsky (για παιδιά 5-6 ετών), "Τα μουσικά όργανα αλλιώς!" μαθαίνουν την τεχνική του upcycling (για παιδιά 5-7 ετών), "Το μπλε του Yves Klein σε 3D!" παρουσιάζει τρισδιάστατες απεικονίσεις (για παιδιά 6-8 ετών), ενώ η τεχνική της κολλαγραφίας (collagraphy) αναδεικνύεται στα "Μοτίβα στο Τετράγωνο!" (για παιδιά 8-10 ετών).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.