Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Τα σαββατοκύριακα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, καθώς μόλις ξεκίνησαν νέες, ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 10 ετών.

παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, όπως η διαδραστική γνωριμία με τη μουσική και την τέχνη "Ώρα για μουσική στο Μουσείο!" για παιδιά από 6 μηνών έως 2.5 ετών και έναν συνοδό, το εργαστήριο που αντλεί έμπνευση από τον Yves Klein "Ιστορίες του Μπλε" για γονείς και παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών, καθώς και το πρόγραμμα "Μια ιστορία με τυχαία σχήματα!", για παιδιά 3 και 4 ετών, που βασίζεται στο έργο του Max Ernst "Ενώ η Γη κοιμάται".

παιδικά προγράμματα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Παράλληλα, τα "Παιχνίδια στον αέρα!" εμπνέονται από τον Wassily Kandinsky (για παιδιά 5-6 ετών), "Τα μουσικά όργανα αλλιώς!" μαθαίνουν την τεχνική του upcycling (για παιδιά 5-7 ετών), "Το μπλε του Yves Klein σε 3D!" παρουσιάζει τρισδιάστατες απεικονίσεις (για παιδιά 6-8 ετών), ενώ η τεχνική της κολλαγραφίας (collagraphy) αναδεικνύεται στα "Μοτίβα στο Τετράγωνο!" (για παιδιά 8-10 ετών).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2023

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.