"Μετα-Βάσεις": Δημιουργικό εργαστήρι για εφήβους στο Μουσείο Μπενάκη

Το εργαστήρι στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη–Καταστροφή–Ξεριζωμός–Δημιουργία».

'Μετα-Βάσεις'

Με αφετηρία την έκθεση "Μικρά Ασία: Λάμψη–Καταστροφή–Ξεριζωμός–Δημιουργία" το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι στα νέα μέσα για εφήβους με τίτλο "Μετα-Βάσεις", το Σάββατο 21 και 28 Ιανουαρίου 2023, 11 π.μ. - 2 μ.μ..

Πώς προσλαμβάνουν τα παιδιά που βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας την εμπειρία της μετάβασης από το οικείο στο ανοίκειο, από το ατομικό στο συλλογικό, από τη ριζική ανατροπή στην ισορροπία μιας διαφορετικής πραγματικότητας και από την απώλεια στη συγκρότηση της νέας ταυτότητας;

Οι έννοιες αυτές θα αποτελέσουν το νήμα της περιήγησης των συμμετεχόντων στο πλούσιο οπτικό και ηχητικό αρχειακό υλικό της έκθεσης, τα καθημερινά ή πολύτιμα αντικείμενα, τις μαρτυρίες, τα λογοτεχνικά κείμενα, τη μουσική.

Βασισμένο στο ενδιαφέρον των παιδιών για την τεχνολογία και την πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά, το εργαστήριο αυτό θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει την αντιληπτική ικανότητα, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του βίντεο. Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη • Καταστροφή • Ξεριζωμός • Δημιουργία

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Η 100η επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής εξακολουθεί να εμπνέει την καλλιτεχνική κοινότητα, με ιστορικές εκθέσεις να αφηγούνται τον ξεριζωμό και την ιστορία του Μικρασιατικού λαού. Το Μουσείο Μπενάκη γεμίζει με περισσότερα από 1.100 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες που προβάλλουν τη ζωή των Μικρασιατών πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Απαγορεύεται η μουσική!": Συνεχίζεται η παράσταση που καθιέρωσε την ομάδα Κοπέρνικος

Στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" παρουσιάζεται η παιδική παράσταση που αποδεικνύει με τον πιο όμορφο και ευφάνταστο τρόπο ότι όλα είναι μουσική μέσα από το κείμενο των βραβευμένων με συγγραφέων Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

3 νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Μία ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων προσχολικής ηλικίας με εικόνες του εικονογράφου Johnny Dyrander και ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο του Alex Latimer.

"Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας" από το θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Γνωρίστε την ιστορία του Μόγλη, του παιδιού που το μεγάλωσε μια οικογένεια λύκων στη ζούγκλα της Ινδίας.

Ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ με την Γιούλη Ηλιοπούλου

Ο "Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ" προσγειώνονται στο θέατρο Πειραιώς 131 για τέταρτη χρονιά για να μας μιλήσουν για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την κλιματική αλλαγή.

"Το μυστήριο της Ανατολής" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για δύο Σαββατοκύριακα

Η ομάδα Baruti μας παρασύρει σε μια παραμυθένια ιστορία που εξυμνεί την αγάπη με τους όρους του κουκλοθεάτρου.

Απόκριες στο Mimi & Mou

Υποδεχτείτε τις αποκριές και διασκεδάστε σε ένα δίωρο δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι.

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.