"Μετα-Βάσεις": Δημιουργικό εργαστήρι για εφήβους στο Μουσείο Μπενάκη

Το εργαστήρι στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη–Καταστροφή–Ξεριζωμός–Δημιουργία».

'Μετα-Βάσεις'

Με αφετηρία την έκθεση "Μικρά Ασία: Λάμψη–Καταστροφή–Ξεριζωμός–Δημιουργία" το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι στα νέα μέσα για εφήβους με τίτλο "Μετα-Βάσεις", το Σάββατο 21 και 28 Ιανουαρίου 2023, 11 π.μ. - 2 μ.μ..

Πώς προσλαμβάνουν τα παιδιά που βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας την εμπειρία της μετάβασης από το οικείο στο ανοίκειο, από το ατομικό στο συλλογικό, από τη ριζική ανατροπή στην ισορροπία μιας διαφορετικής πραγματικότητας και από την απώλεια στη συγκρότηση της νέας ταυτότητας;

Οι έννοιες αυτές θα αποτελέσουν το νήμα της περιήγησης των συμμετεχόντων στο πλούσιο οπτικό και ηχητικό αρχειακό υλικό της έκθεσης, τα καθημερινά ή πολύτιμα αντικείμενα, τις μαρτυρίες, τα λογοτεχνικά κείμενα, τη μουσική.

Βασισμένο στο ενδιαφέρον των παιδιών για την τεχνολογία και την πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά, το εργαστήριο αυτό θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει την αντιληπτική ικανότητα, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του βίντεο. Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη • Καταστροφή • Ξεριζωμός • Δημιουργία

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Η 100η επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής εξακολουθεί να εμπνέει την καλλιτεχνική κοινότητα, με ιστορικές εκθέσεις να αφηγούνται τον ξεριζωμό και την ιστορία του Μικρασιατικού λαού. Το Μουσείο Μπενάκη γεμίζει με περισσότερα από 1.100 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες που προβάλλουν τη ζωή των Μικρασιατών πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το επιτυχημένο "Καρναβάλι των ζώων" συνεχίζεται στον Ελληνικό Κόσμο

Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών μάς ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από ένα παραμύθι που παραπέμπει σε ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/02/2024

4 παιδικές παραστάσεις ζωντανεύουν την ελληνική λογοτεχνία

Ανακαλύψτε ποια έργα της Άλκης Ζέη, του Μενέλαου Λουντέμη, του Ζαχαρία Παπαντωνίου και της Πηνελόπης Δέλτα παρουσιάζονται στη σκηνή και ενθουσιάζουν τους μικρούς θεατές.

"Ραπουνζέλ: Τα μαλλιά της κουβάρια": Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ έρχεται στο Θέατρο Πειραιώς 131

Το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών ζωντανεύει σε συνεργασία του φεστιβάλ παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή δεμένη" με την παιδική σκηνή σκηνή της δημοφιλούς δημιουργού οικογενειακών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου.

"Shrek the musical": Η υπερπαραγωγή του Μάρκου Σεφερλή στο Περοκέ πήρε παράταση!

Ο αγαπημένος πράσινος ήρωας - αλά Μάρκος - μας καλωσορίζει στον βάλτο του, εντός του θεάτρου Περοκέ, για λίγες ακόμη παραστάσεις για όλη την οικογένεια, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Αφιέρωμα στο παιδικό θέατρο: Οι παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουν μικροί και μεγάλοι

Ελληνικά και ξένα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, ταξίδια σε φανταστικούς κόσμους, μεγάλες μουσικοθεατρικές παραγωγές, Καραγκιόζης, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα στις παραστάσεις παιδικού θεάτρου τη φετινή σεζόν.

Η "Αγγελίνα" της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το παραμύθι στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικού διαλόγου.