Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εργαστήρια χορού, θεάτρου και εικαστικών για παιδιά 6-12 ετών

Ο νέος κύκλος προγραμμάτων για τα παιδιά περιλαμβάνει εργαστήρι χορού, θεάτρου και εικαστικών με δωρεάν συμμετοχή.

Παιδί Ζωγραφική Σχέδιο Εργαστήρια.jpg

Έναν νέο κύκλο εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, με δωρεάν συμμετοχή, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας στους μικρούς μας φίλους τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις επιλογές τους, για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους καθημερινά, με προγράμματα που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την επαφή τους με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Ο νέος κύκλος προγραμμάτων για τα παιδιά περιλαμβάνει εργαστήρι χορού, θεάτρου και εικαστικών και θα πραγματοποιηθεί από το Artfygio - "Τεχνών το Καταφύγιο", από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο. Το Artfygio- "Τεχνών το Καταφύγιο"  είναι ένας φορέας που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, έχοντας ως βασικό άξονα τις τέχνες –τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά. Βασικός στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η επαφή και η εξοικείωση των παιδιών και των ενηλίκων με τις τέχνες, η δημιουργική απασχόληση αυτών και των οικογενειών τους, η καλλιέργεια της φαντασίας, η διατήρηση του αυθορμητισμού και η εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Αναλυτικά τα εργαστήρια

"Χορεύοντας με τους αντί-ήρωες": Εργαστήρι χορού για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών  
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κυψέλης (Καλογερά 18, 210 8821428) | Κάθε Παρασκευή, 7.30 μ.μ-8.30 μ.μ | Έναρξη: Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά 

"Ζωντανεύοντας τους πίνακες": Εργαστήρι θεάτρου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών 
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Βαφειοχωρίου (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου 2, 210 6427770) | Κάθε Παρασκευή, 5 μ.μ-6 μ.μ | Έναρξη: Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 |
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά

"Ταξιδεύοντας στις Τέχνες": Εργαστήρι εικαστικών για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών 
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Σεπολίων (Λαμπόβου 4, τηλ. 210 5130854) | Κάθε Τρίτη, 6.30 μ.μ-7.30 μ.μ | Έναρξη: Τρίτη 7 Φεβρουαρίου | Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης, όπου θα διεξάγεται το εκάστοτε εργαστήριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 π.μ-5 μ.μ ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το κόστος εγγραφής για τα νέα μέλη των Κέντρων Δημιουργικής Μάθησης ανέρχεται στα 5 €.

opanda.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι τρεις μάγοι": 'Ενα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας συμβαίνει στο θέατρο Αυλαία

Τρεις ξεχωριστοί μάγοι με σημαντική πορεία στο χώρο των "μαγικών" ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές σε μια παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
20/02/2024

"Ο Ρομπέν των Δασών, προστάτης των φτωχών": Ο διάσημος Άγγλος λαϊκός ήρωας στον Πολυχώρο Τεχνών – Θέατρο Αυλαία

Ο παγκοσμίου φήμης θρύλος του αγγλικού Μεσαίωνα, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να πολεμήσει την αδικία και να κάνει τους φτωχούς πλουσιότερους και τους πλουσίους φτωχότερους.

Το επιτυχημένο "Καρναβάλι των ζώων" συνεχίζεται στον Ελληνικό Κόσμο

Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών μάς ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από ένα παραμύθι που παραπέμπει σε ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο.

4 παιδικές παραστάσεις ζωντανεύουν την ελληνική λογοτεχνία

Ανακαλύψτε ποια έργα της Άλκης Ζέη, του Μενέλαου Λουντέμη, του Ζαχαρία Παπαντωνίου και της Πηνελόπης Δέλτα παρουσιάζονται στη σκηνή και ενθουσιάζουν τους μικρούς θεατές.

"Ραπουνζέλ: Τα μαλλιά της κουβάρια": Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ έρχεται στο Θέατρο Πειραιώς 131

Το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών ζωντανεύει σε συνεργασία του φεστιβάλ παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή δεμένη" με την παιδική σκηνή σκηνή της δημοφιλούς δημιουργού οικογενειακών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου.

"Shrek the musical": Η υπερπαραγωγή του Μάρκου Σεφερλή στο Περοκέ πήρε παράταση!

Ο αγαπημένος πράσινος ήρωας - αλά Μάρκος - μας καλωσορίζει στον βάλτο του, εντός του θεάτρου Περοκέ, για λίγες ακόμη παραστάσεις για όλη την οικογένεια, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.