Συζήτηση στον "Ιανό" για το ρατσισμό και τον πόλεμο με αφορμή την παράσταση "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για εκπαιδευτικούς, γονείς, καλλιτέχνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, με προσκεκλημένους από τους χώρους των επιστημών και των τεχνών.

Ηλίας Καρελλάς © Χαρά Γερασιμοπούλου - Stagefotos

Ανοίγοντας συζητήσεις εντός και εκτός τάξης, ο Ηλίας Καρελλάς μάς προσκαλεί στις 16 Ιανουαρίου (6 μ.μ-8 μ.μ) στο πατάρι του Ιανού σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για εκπαιδευτικούς, γονείς, καλλιτέχνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, με προσκεκλημένους από τους χώρους των επιστημών και των τεχνών. 

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι : Idra Kayne (ηθοποιός - τραγουδίστρια), Αρετή Κετιμέ (τραγουδίστρια - μουσικός), Αλεξία Παπακώστα (ΕΔΙΠ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης - ΕΚΠΑ), Ειρήνη Πετράκη (ψυχολόγος - θεατρολόγος), Δέσποινα Σαββοπούλου (δημοσιογράφος - θεατρολόγος), που θα μιλήσουν σε παιδιά και εφήβους για τον πόλεμο, το φόβο και το ρατσισμό, τη μοναξιά και την απομόνωση στη μετά-covid εποχή, με αφορμή την παράσταση "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" που παρουσιάζεται στο θέατρο Κάππα. 

ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Στην παράσταση, που ξεκίνησε με πανευρωπαϊκή πρεμιέρα τον Οκτώβριο και συνεχίζεται με επιτυχία κάθε Κυριακή στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στις 11.30 πμ και με καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, απαντώνται ερωτήματα και παρουσιάζονται προβληματισμοί όπως: "Τι νιώθουν τα παιδιά στο άκουσμα της λέξης πόλεμος;", "Τι σημαίνει να νιώθεις διαφορετικός;", "'Έχουμε διαφορετικές εμπειρίες κι όμως μοιάζουμε", "Είμαστε ίδιοι μα δε μοιάζουμε.", "Τι σημαίνει για ένα παιδί μοναξιά;", "Πώς βίωσαν τα παιδιά και οι έφηβοι την απομόνωση μέσα στην πανδημία;". "Πώς άραγε διδάσκεται η ιστορία στην μετά-covid εποχή;", "Χωράει ο πόλεμος και το χιούμορ στην ίδια ιστορία;", "Η αυστηρότητα με την αγάπη, η μοναξιά με την φιλία". Δεν έχουν σημασία ο τόπος, το χρώμα και το πλαίσιο. Η Ραπουνζέλ είναι ένα μαύρο κορίτσι στο Λονδίνο του '44, ένα λευκό κορίτσι στην Ουκρανία του '23, ένα παιδί σε camp της Μυτιλήνης, ένα παιδί στο Χαλάνδρι την εποχή του lockdown.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον "Ιανό" της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια

Μια νέα σειρά κυριακάτικων δράσεων έρχεται από την ομάδα του ΒΜΦ για να συστήσει τα υλικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας σε οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/02/2024

"Frozen Queen: The music show on ice": Η αγαπημένη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης στο θέατρο Παλλάς

Ένα παραμυθένιο σκηνικό στήνεται με ειδικά εφέ, λαμπερά κοστούμια, θεαματικές χορογραφίες και ακροβατικά, ενώ συμμετέχει και το εθνικό ακροβατικό συγκρότημα Κούβας.

"Ροβινσώνας Κρούσος": Το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού ολοκληρώνεται στο Μέγαρο Μουσικής

Η μουσικοθεατρική παραγωγή σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, θα βρίσκεται για λίγες μέρες ακόμη στο Μέγαρο.

"Οι τρεις μάγοι": 'Ενα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας συμβαίνει στο θέατρο Αυλαία

Τρεις ξεχωριστοί μάγοι με σημαντική πορεία στο χώρο των "μαγικών" ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές σε μια παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη.

"Ο Ρομπέν των Δασών, προστάτης των φτωχών": Ο διάσημος Άγγλος λαϊκός ήρωας στον Πολυχώρο Τεχνών – Θέατρο Αυλαία

Ο παγκοσμίου φήμης θρύλος του αγγλικού Μεσαίωνα, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να πολεμήσει την αδικία και να κάνει τους φτωχούς πλουσιότερους και τους πλουσίους φτωχότερους.

Το επιτυχημένο "Καρναβάλι των ζώων" συνεχίζεται στον Ελληνικό Κόσμο

Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών μάς ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από ένα παραμύθι που παραπέμπει σε ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο.