Συζήτηση στον "Ιανό" για το ρατσισμό και τον πόλεμο με αφορμή την παράσταση "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για εκπαιδευτικούς, γονείς, καλλιτέχνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, με προσκεκλημένους από τους χώρους των επιστημών και των τεχνών.

Ηλίας Καρελλάς © Χαρά Γερασιμοπούλου - Stagefotos

Ανοίγοντας συζητήσεις εντός και εκτός τάξης, ο Ηλίας Καρελλάς μάς προσκαλεί στις 16 Ιανουαρίου (6 μ.μ-8 μ.μ) στο πατάρι του Ιανού σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για εκπαιδευτικούς, γονείς, καλλιτέχνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, με προσκεκλημένους από τους χώρους των επιστημών και των τεχνών. 

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι : Idra Kayne (ηθοποιός - τραγουδίστρια), Αρετή Κετιμέ (τραγουδίστρια - μουσικός), Αλεξία Παπακώστα (ΕΔΙΠ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης - ΕΚΠΑ), Ειρήνη Πετράκη (ψυχολόγος - θεατρολόγος), Δέσποινα Σαββοπούλου (δημοσιογράφος - θεατρολόγος), που θα μιλήσουν σε παιδιά και εφήβους για τον πόλεμο, το φόβο και το ρατσισμό, τη μοναξιά και την απομόνωση στη μετά-covid εποχή, με αφορμή την παράσταση "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" που παρουσιάζεται στο θέατρο Κάππα. 

ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Στην παράσταση, που ξεκίνησε με πανευρωπαϊκή πρεμιέρα τον Οκτώβριο και συνεχίζεται με επιτυχία κάθε Κυριακή στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στις 11.30 πμ και με καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, απαντώνται ερωτήματα και παρουσιάζονται προβληματισμοί όπως: "Τι νιώθουν τα παιδιά στο άκουσμα της λέξης πόλεμος;", "Τι σημαίνει να νιώθεις διαφορετικός;", "'Έχουμε διαφορετικές εμπειρίες κι όμως μοιάζουμε", "Είμαστε ίδιοι μα δε μοιάζουμε.", "Τι σημαίνει για ένα παιδί μοναξιά;", "Πώς βίωσαν τα παιδιά και οι έφηβοι την απομόνωση μέσα στην πανδημία;". "Πώς άραγε διδάσκεται η ιστορία στην μετά-covid εποχή;", "Χωράει ο πόλεμος και το χιούμορ στην ίδια ιστορία;", "Η αυστηρότητα με την αγάπη, η μοναξιά με την φιλία". Δεν έχουν σημασία ο τόπος, το χρώμα και το πλαίσιο. Η Ραπουνζέλ είναι ένα μαύρο κορίτσι στο Λονδίνο του '44, ένα λευκό κορίτσι στην Ουκρανία του '23, ένα παιδί σε camp της Μυτιλήνης, ένα παιδί στο Χαλάνδρι την εποχή του lockdown.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον "Ιανό" της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .