"Παίζω – Ανακαλύπτω - Δημιουργώ" στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το ΕΚΟΜΕ και η Στέγη συνδιοργανώνουν επίσης σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων που σχετίζονται άμεσα με τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ "Το μάθημα…παιχνίδι!".

«Παίζω – Ανακαλύπτω - Δημιουργώ»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, υποστηρίζει την ψηφιακή δημιουργία και τον πολιτισμό με τη διοργάνωση τριήμερου εκδηλώσεων με τίτλο "Παίζω – Ανακαλύπτω - Δημιουργώ", στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου, για την προβολή του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού "Tο μάθημα…παιχνίδι". Σε μια εποχή που το παιχνίδι -ψηφιακό και μη- αποτελεί βασικό εργαλείο και μεθοδολογία κριτικής σκέψης, το ΕΚΟΜΕ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έρχονται να φιλοξενήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια γιορτή δημιουργικότητας, ανακάλυψης και γνώσης.  

Η Παρασκευή 16/12 είναι αφιερωμένη ειδικά στις εκπαιδευτικές ομάδες των οποίων τα παιχνίδια βραβεύτηκαν τα πρώτα δύο χρόνια του διαγωνισμού (σχολικά έτη 2020-21 και 2021-22), με σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να παραλάβουν αναμνηστικά διπλώματα.  

Το Σάββατο 17/12 και την Κυριακή 18/12 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και όσοι ενδιαφέρονται για το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα βραβευμένα παιχνίδια, τα οποία θα εκτίθενται στους χώρους της Στέγης, από τις 12 μέχρι τις 5 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

Ταυτόχρονα, το ΕΚΟΜΕ και η Στέγη συνδιοργανώνουν σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων που σχετίζονται άμεσα με τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ "Το μάθημα…παιχνίδι!" και εστιάζουν στην ενημέρωση για τις θετικές συνέπειες της παιχνιδοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.  

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.