Χριστούγεννα στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου με θρύλους, μύθους, τραγουδίσματα, παραμύθια κι αυτοσχέδιες ιστορίες

Πρόγραμμα αφήγησης ιστοριών με αφορμή ζωγραφικά έργα του Γ. Γουναρόπουλου με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και τα παράξενα μουσικά της όργανα.

παραμύθια της Σάσας Βούλγαρη © Εικόνα της Σάσας Βούλγαρη

Σε ένα όμορφο σπίτι-μουσείο οι υπέροχες ζωγραφιές του Γιώργου Γουναρόπουλου εμπνέουν μια αφηγήτρια που ξεδιπλώνει τις ιστορίες της.

Ένα περήφανο άτι ανεμίζει τη χαίτη του. Πλάι του οι νεράιδες χτενίζουν τα μακριά μαλλιά τους στο φως του φεγγαριού. Μοιάζουν ακίνδυνες αλλά στ’ αλήθεια είναι άγριες. Βουτά το παλικάρι στα βάθη των θαλασσών για να συλλέξει ένα άνθος φοβερό και… αιμοβόρικο. Πουλιά και ψάρια που μιλούν, έξυπνες γυναίκες και ριψοκίνδυνοι ήρωες. Αλήθεια! Όλα αυτά μπορούν να συμβούν, στα όνειρα, στις ζωγραφιές και στους θρύλους την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (11 π.μ και 12.30 μ.μ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης (210-7777601 ,Τετάρτη-Παρασκευή, 10 π.μ-2 μ.μ). Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

3 νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Μία ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων προσχολικής ηλικίας με εικόνες του εικονογράφου Johnny Dyrander και ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο του Alex Latimer.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

"Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας" από το θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Γνωρίστε την ιστορία του Μόγλη, του παιδιού που το μεγάλωσε μια οικογένεια λύκων στη ζούγκλα της Ινδίας.

Ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ με την Γιούλη Ηλιοπούλου

Ο "Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ" προσγειώνονται στο θέατρο Πειραιώς 131 για τέταρτη χρονιά για να μας μιλήσουν για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την κλιματική αλλαγή.

"Το μυστήριο της Ανατολής" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για δύο Σαββατοκύριακα

Η ομάδα Baruti μας παρασύρει σε μια παραμυθένια ιστορία που εξυμνεί την αγάπη με τους όρους του κουκλοθεάτρου.

Απόκριες στο Mimi & Mou

Υποδεχτείτε τις αποκριές και διασκεδάστε σε ένα δίωρο δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι.

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.