Δράσεις για όλη την οικογένεια στο Ίδρυμα Takis

Μικροί και μεγάλοι καλούνται να μαγειρέψουν στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, να κατασκευάσουν ευφάνταστα στολίδια στα εργαστήρια art & craft , να επέμβουν στιλιστικά στο δέντρο του Ιδρύματος με πολλή μουσική και χορό, να ξεναγηθούν και να ετοιμάσουν όλοι μαζί τα Καλάθια της Αγάπης.

Δράσεις για όλη την οικογένεια - Ίδρυμα Takis

Ένα διαφορετικό και άκρως γιορτινό Σαββατοκύριακο (17 & 18/12) για όλη την οικογένεια συμβαίνει στο Ίδρυμα Takis! Σκοπός της δράσης είναι μέρος των γλυκών, των στολιδιών και των καρτών, που με τόση φροντίδα και αγάπη θα έχουν ετοιμάσει τα παιδιά και οι γονείς τους, να δοθούν σε τοπικές Δομές ανηλίκων και ενηλίκων που έχουν ανάγκη.

Μικροί και μεγάλοι, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα καλούνται να μαγειρέψουν στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Φοράνε ποδιές και σκούφους, σηκώνουν μανίκια και πιάνουν τις ξύλινες κουτάλες. Υπέροχες συνταγές ζαχαροπλαστικής βγαίνουν από το συρτάρι και γίνονται η αφορμή για το πιο ευωδιαστό και λαχταριστό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Η δημιουργικότητα όμως δεν σταματά εκεί!

Δράσεις για όλη την οικογένεια - Ίδρυμα Takis

Οι μικροί σεφ, αφήνουν την κουζίνα και συνεχίζουν την ημέρα τους στο Μουσείο του Ιδρύματος, όπου μεταμορφώνονται σε πολυτάλαντους καλλιτέχνες! Με φυσικά υλικά από τους κήπους άλλα και με υλικά χειροτεχνίας φιλικά προς το περιβάλλον, δημιουργούν μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες. Ένα έλατο στους κήπους περιμένει να διακοσμηθεί με τις χειροποίητες δημιουργίες και έπειτα θα φωταγωγηθεί υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. 

Παράλληλα με τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, για όποιους συνοδούς το επιθυμούν, σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος, όπου ο Takis έζησε και δημιούργησε μοναδικά σύγχρονα έργα κινητικής τέχνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ημέρα:

10.30 - 11.30 π.μ.: Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας - Ξενάγηση ενηλικών
11.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.: Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας - Ξενάγηση ενηλικών
12:30 – 1 μ.μ.: Στολισμός δέντρου - κάλαντα
1 - 1.30 μ.μ.: Προετοιμασία (αμπαλάζ) Καλαθιών Αγάπης

Πληροφορίες: Για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών | Κόστος: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός) για όλες τις δράσεις | Για κάθε επιπλέον παιδί το κόστος είναι 7€ και για κάθε συνοδό 5€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".