"Ο κήπος με τα συναισθήματα" της Βίκυς Σακκή, στο Φουαγιέ του Δηµοτικού Θεάτρου Πειραιά

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της συγγραφέα Βίκυς Σακκή για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες.

Ο κήπος με τα συναιασθήματα

Το Σάββατο 10 Δεκεµβρίου (5 μ.μ), στο Φουαγιέ του Δηµοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς), η συγγραφέας Βίκυ Σακκή πραγματοποιεί παρουσίαση του βιβλίου της "Ο κήπος με τα συναισθήματα". Θα µιλήσουν οι: Γιώργος Φειδάς (Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης), Εύα Χριστοδούλου, (Ολυµπιονίης ρυθµικής γυµναστικής, Ψυχολόγος), Ανθή Βούλγαρη (Δηµοσιογράφος), Κώστας Λάκης (Ζωγράφος, Συγγραφέας), Τριαντάφυλλος Δελής (Σκηνοθέτης, Ηθοποιός). Αφηγείται ο Τριαντάφυλλος Δελής και συντονίζει η δηµοσιογράφος Σταυρούλα Κεντιέ ενώ θα υπάρχει παιδική γωνιά για παιχνίδι και κατασκευές.

Βίκυ Σακκή

Η Βίκυ Σακκή είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια τα τελευταία 20 χρόνια, με ειδίκευση στο Family System Therapy. Μέσα από την εμπειρία της δουλειάς της, έχει παρατηρήσει ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, οι ταχύτατοι ρυθμοί, οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες, το άγχος και το στρες, έχουν "νικήσει" τους ανθρώπους, τους έχουν απομακρύνει από τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και από τα συναισθήματά τους, μεταφράζοντάς το ως ένδειξη αδυναμίας. Αναπόφευκτα αυτό είναι ένα μήνυμα που περνάει και στα παιδιά.

Σε αυτό το πρώτο βιβλίο της για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες, η Βίκυ Σακκή επιθυμεί να αναδείξει ότι όλα τα συναισθήματα είναι απαραίτητα για τη ζωή μας και ότι είναι απίστευτα σημαντικό και "θεραπευτικό" αυτά να μοιράζονται. Η ανθρώπινη επαφή, η εμπιστοσύνη, η επικοινωνία, η έκφραση των συναισθημάτων, η δεκτικότητα στο καινούριο, καθώς και η αλληλεπίδραση με ανθρώπους, ζώα και φύση, είναι στο επίκεντρο των νοημάτων του παραμυθιού. Το παραμύθι είναι ένας φαντασιωτικός τρόπος να αναβιώνει κάποιος γνώριμες συνθήκες, αναδεικνύει πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία, την ύπαρξη στερεοτύπων αλλά και την ανάγκη κατάργησής τους, όπως επίσης και την ανάγκη ύπαρξης συστημάτων αξιών και πεποιθήσεων. Μέσα από τη φαντασία, ο αναγνώστης ταυτίζεται με τους ήρωες των παραμυθιών και βιώνει συναισθήματα που τον οδηγούν, μέσα από μια διαδρομή δοκιμασιών, τελικά στην ανακούφιση και την αποκατάσταση του δικαίου.

Τα παιδιά, από τη φύση τους, είναι εφοδιασμένα με την ανάγκη να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να απολαμβάνουν τις στιγμές. Μόνο θετικά πράγματα μπορούν να προκύψουν αν και οι ενήλικες είναι δεκτικοί να "ακούσουν" τις ανάγκες των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".