Η Γιούλη Ηλιοπούλου μάς ταξιδεύει στο σύμπαν του Κάρολου Ντίκενς

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» και την δημοφιλή ιστορία του Σκρουτζ μεταφέρει στο θέατρο η γνωστή δημιουργός.

Όλιβερ Τουίστ

Η Γιούλη Ηλιοπούλου, από 27 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, παρουσιάζει στο Θέατρο Πειραιώς 131 μια νέα εκδοχή του "Όλιβερ Τουίστ" του Καρόλου Ντίκενς, σε δική της διασκευή και σκηνοθεσία. Το δημοφιλές κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας βρίσκει παραλληλισμούς με το σήμερα, αναδεικνύοντας έναν νεαρό ήρωα που μεγαλώνει μέσα σε μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων και επιβιώνει με μοναδικό οδηγό την πίστη, την καλοσύνη, την αθωότητα και την αλήθεια. Ο Όλιβερ γίνεται σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας, που μας θυμίζει ποιες είναι οι πραγματικές αξίες στη ζωή, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν το παιδί που κρύβουμε μέσα μας ζωντανό. 

Όλιβερ Τουίστ

Τα εντυπωσιακά (περιστροφικά) σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου και τα 80 στον αριθμό κοστούμια εποχής της Τζούλιας Μάρκο συνδυασμένα με βιντεοπροβολές 3D μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα του έργου με φόντο το Λονδίνο του 19ου αιώνα. Η Γιούλη Ηλιοπούλου καθοδηγεί σκηνοθετικά έναν 20μελή θίασο. Δώδεκα ηθοποιοί και οκτώ ταλαντούχα παιδιά-ηθοποιοί συνυπάρχουν επί σκηνής: Απόστολος Μαλεπιτζής, Κώστας Γόνης, Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Χριστοφάνης, Κατερίνα Ταπέ, Γιώργος Λουρωτός, Δέσποινα Κασσιώτη, Χρήστος Γιαννακάκος, Ηλέκτρα Τσίπρα,  Νίκος Παππαδάκης, Δέσποινα Χαριάτη, Γλυκερία Χασάπη, Χρύσα Νταή, Ηλέκτρα Τσίπρα, Υακίνθη Παράσχη, Αλέξανδρος Μαλτεζόπουλος. Η Κρίστελ Καπερώνη έχει επιμεληθεί τη μουσική επένδυση της παράστασης. 
Το στόρι του έργου έχει ως εξής: Ο μικρός ορφανός Όλιβερ βρίσκεται σε ένα άθλιο ίδρυμα στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Όταν τολμάει να ζητήσει λίγο παραπάνω φαγητό από τον ελάχιστο άνοστο χυλό του, τιμωρείται και διώκεται από το σκληρό και πανούργο διευθυντή του ιδρύματος. Έτσι, καταλήγει από το ορφανοτροφείο στους δρόμους του Λονδίνου, εξαθλιωμένος και νηστικός. Δεν αργεί να ενταχθεί σε μια ομάδα μικρών κακοποιών, που την εκμεταλλεύεται ο πονηρός και ανελέητος Φέγκινς. Ύστερα από την εμπλοκή του σε μια ληστεία, καταλήγει στο δικαστήριο και συνειδητοποιεί ότι θέλει μια καλύτερη και έντιμη ζωή. Με την βοήθεια ενός καλού ανθρώπου αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα της μητέρας του.

'Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ'
Αποστόλης Παπανικολάου©

Τα "Χριστούγεννα του Σκρουτζ" ζωντανεύουν για 6η χρονιά από 4 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ideal από την ίδια ομάδα συντελεστών κι έναν πολυμελή θίασο του οποίου ηγείται ο Τάκης Παπαματθαίου στο ρόλο του πιο εμβληματικού φιλάργυρου ήρωα, αλλά και ο Αναστάσης Κολοβός στο ρόλο του χριστουγεννιάτικου πνεύματος που έρχεται να του δείξει το παρόν. Την παραμονή των Χριστουγέννων επισκέπτεται τον Εμπενίζερ Σκρουτζ το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του, Τζέικομπ Μάρλει, και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να δει τη ζωή μέσα από μια πιο γενναιόδωρη ματιά.

'Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ'
Αποστόλης Παπανικολάου©

Συμπρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Τζούλια Σπυροπούλου, Σπύρος Κατηφόρης, Ιούλιος Αθανασίου, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Ιάσωνας Μαλτεζόπουλος, Δανάη Καπιτσαλά, Ρένα Κουμπαρούλη, Μαρία Παπαϊωάννου και Ιωάννα Προκοπίου.

Προπώληση μέσω viva.gr για τον "Όλιβερ Τουίστ" & για τον "Σκρουτζ"

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Ντίκενς, η παράσταση καταδεικνύει για 7η χρονιά την αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία ως τα μυστικά της ευτυχίας, με τον Τάκη Παπαματθαίου στον ομώνυμο ρόλο και τον Αναστάση Κολοβό ως Μάρλεϊ και χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρόντος. Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Όλιβερ Τουίστ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας 20μελής θίασος, που αποτελείται από ηθοποιούς και παιδιά, μιλά για τις αξίες της ζωής μέσα από την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας κι αισιοδοξίας.

Πειραιώς 131

Πειραιώς 131

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.