Ραντεβού στην Πνύκα για νέες "Αθηνοπεριπέτειες"

Ένας περίπατος με στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου διαδραστικά.

Αθηνοπεριπέτειες

Τι μυστικά κρύβει αυτή η πόλη; Πόσους θησαυρούς; Μετά τον πρώτο, πολύ επιτυχημένο κύκλο τους την περασμένη Άνοιξη, οι "Αθηνοπεριπέτειες" επιστρέφουν δυναμικά και κλείνουν ραντεβού με τους μικρούς εξερευνητές στη Πνύκα.

Οι εκπαιδευτικές διαδρομές που διοργανώνει η Σοφία Αλεξίου βασίζονται στο βιβλίο της "Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα", τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για. Συνδυάζουν ευρηματικά την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση. Η κάθε εξόρμηση διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης, με δώρα για όλους τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες.

Η Σοφία Αλεξίου, με το βιβλίο της σαν οδηγό και σε συνεργασία με ξεναγούς, ιστορικούς-αρχαιολόγους και μουσειολόγους, έχει σχεδιάσει έναν περίπατο που θα βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πώς γεμίζει η ψυχή όταν εξερευνάς τον κόσμο. Και παράλληλα να διαπιστώσουν πως "ιστορία" δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια και σε μνημεία, μαθαίνοντας για τους θησαυρούς του παρελθόντος. Να βιώνεις σε πραγματικό χρόνο την πολύτιμη αύρα, την ενέργειά τους, να ανακαλύπτεις πραγματικά την αξία τους με όλες τις αισθήσεις.

20220619_152316.jpg

Αυτός είναι ο κυριότερος στόχος των "Αθηνοπεριπετειών": Να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου διαδραστικά. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητές τους για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι "Αθηνοπεριπέτειες" πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 10.30 π.μ. H πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για να δηλώσετε συμμετοχή είναι στις 11 Δεκεμβρίου. Το ραντεβού δίνεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας στις 10.15 π.μ. Ο περίπατος περιλαμβάνει ξενάγηση στους λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Μουσών, Πνύκας), όπου θα οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα αρχαία μνημεία τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

9 παιδικά βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα φετινά Χριστούγεννα

Στολισμένο δέντρο, λαμπάκια, ζεστή σοκολάτα και…υπέροχα παιδικά βιβλία συνθέτουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Χ-mas Ντριιιν: Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο

Χριστουγεννιάτικο οnline εικαστικό εργαστήρι από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.569 συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων έρχεται στο θέατρο Πόρτα

Με δύο παραστάσεις γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα το θέατρο Πόρτα.

Τι κοινό έχουν τα δημοτικά τραγούδια με το χιπ χοπ; Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά απαντά

Το σχολείο έρχεται στο θέατρο, το θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στο σχολείο.

Κοιμηθείτε στα "Μαγικά Μαξιλάρια" του Ευγένιου Τριβιζά

Η Εθνική Λυρική Σκηνή καλεί τους μικρούς της φίλους στις εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ για μια μοναδικό sleepover γεμάτο όπερα, χρώματα και φαντασία.

Η Αθήνα πλημμυρίζει με γιορτινές εκδηλώσεις

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, ξεναγήσεις και πολλές άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μας βάζουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.