Ανακαλύψτε τον υπόγειο θησαυρό του Αδριάνειου Υδραγωγείου

Το "Μικρό Αδριάνειο Φεστιβάλ" γίνεται αφορμή για πρωινό παιχνίδι, ενημέρωση και οραματισμό για μικρούς και μεγάλους.

Idragogeio.jpg

Με σχεδόν 2000 χρόνια ιστορίας στην πλάτη του, το μυστηριώδες υπόγειο Αδριάνειο Υδραγωγείο διασχίζει αθόρυβα την πόλη μας, κουβαλώντας ακόμα νερό. Οι "Περιπατητές Νερού" σας περιμένουν για ένα δημιουργικό πρωινό την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, απο τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ. στον Πολυχώρο Myrtillo Café, Πάρκο ΚΑΠΑΨ.

Τα σχολεία θα μιλήσου για το δικό τους Αδριάνειο με μια παρουσίαση και μια σύντομη συζήτηση για εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από το υδραγωγείο για θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και σχεδιασμού. Έπειτα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τον δικό τους ήρωα από χαρτί και να ταξιδέψουν μαζί του στο μυστικό ποτάμι. Θα ακολουθήσει ένα παιχνίδι για ενήλικες πάνω στο χάρτη της ροής του  Αδριανείου, που θα αναδείξει το υπόγειο ποτάμι στο χώρο και το χρόνο. Τέλος μικροί και μεγάλοι θα παίξουν μαζί το dropamessage.gr, το  πρώτο ψηφιακό παιχνίδι - εφαρμογή γνωριμίας με το υπόγειο υδραγωγείο που δημιουργήθηκε από την ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο του Cultural H.ID.RA.N.T.

Παράλληλα, θα υπάρξουν δράσεις, όπως παρουσιάσεις οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με την ιστορία του Αδριάνειου Υδραγωγείου, τα χαρακτηριστικά του και τις δράσεις που υλοποιούνται φέρνοντας στην επιφάνεια τις αθέατες πλευρές του, αλλά και διαδραστικές περιπέτειες, όπου οι επισκέπτες ανακαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά του Αδριάνειου στα φρεατια του, ζωγραφίζουν τα ορμητικά νερά του, εμπνέονται και δημιουργούν.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.

"Οι τρεις Χιονάνθρωποι" λένε και φέτος τα κάλαντα στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Μία παράσταση, με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.