Φτιάξε το δικό σου πήλινο μυκηναϊκό tablet σε Γραμμική Β στο "Σπίτι του Αρχαιολόγου"

Στην αρχαιολογική δράση που διοργανώνει το "Σπίτι του Αρχαιολόγου" τα παιδιά θα γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των Μυκηναίων φτιάχνοντας το δικό τους πήλινο μυκηναϊκό tablet σε Γραμμική Β Γραφή.

Σπίτι του Αρχαιολόγου

Η αρχαιολογική δράση για παιδιά από 8 έως 11 ετών που διοργανώνει το "Σπίτι του Αρχαιολόγου" (Λητούς 1 Μαρούσι) επιχειρεί να τα φέρει σε επαφή με τον κόσμο των Μυκηναίων, έναν κόσμο μακρινό αλλά πολύ cool και ενδιαφέροντα που μιλούσε και έγραφε τα πρώτα του κόσμου ελληνικά.

Σπίτι του Αρχαιολόγου Φώτο

Άρεσαν άραγε τα ταξίδια στους Μυκηναίους ή μήπως ήταν σπιτόγατοι; Αγαπούσαν τις περιπέτειες; Πόσο συχνά έμπλεκαν σε καβγάδες; Πού έτρωγαν και έπιναν το κρασάκι τους; Πώς προμηθεύονταν τα υλικά τους για να φτιάξουν προϊόντα πολυτελείας;  Τί φορούσαν στις πολεμικές τους εκστρατείες; Και τέλος, πώς ήταν οι πήλινες πινακίδες πάνω στις οποίες έγραφαν; Ήξερες πως αυτές ήταν τα tablet της εποχής στα οποία "φόρτωναν" εκατοντάδες λέξεις της Γραμμικής Β Γραφής; Τα πρώτα δηλαδή ελληνικά που γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια πριν; Οι απαντήσεις δίνονται στις ενδιαφέρουσες δράσεις που θα πραγματοποιούνται τα  Σαββατοκύριακα (Σάββατα 5.30 μ.μ-Κυριακή 11.30 π.μ) 19 Νοεμβρίου έως και 18 Δεκεμβρίου. 

Πληροφορίες: 693 62 094 72 | archaeoprogrammata@gmail.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο" με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία τους.

Επαγγελματικός προσανατολισμός: Πώς μπορούν τα παιδιά να επιλέξουν το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν;

Η εργασιακή σύμβουλος Ειρήνη Ανδριώτη έδωσε τις χρήσιμες συμβουλές της στην εκπομπή "Πρωίαν σε είδον" για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την σημασία του για παιδιά, αλλά και ενήλικες.