Φτιάξε το δικό σου πήλινο μυκηναϊκό tablet σε Γραμμική Β στο "Σπίτι του Αρχαιολόγου"

Στην αρχαιολογική δράση που διοργανώνει το "Σπίτι του Αρχαιολόγου" τα παιδιά θα γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των Μυκηναίων φτιάχνοντας το δικό τους πήλινο μυκηναϊκό tablet σε Γραμμική Β Γραφή.

Σπίτι του Αρχαιολόγου

Η αρχαιολογική δράση για παιδιά από 8 έως 11 ετών που διοργανώνει το "Σπίτι του Αρχαιολόγου" (Λητούς 1 Μαρούσι) επιχειρεί να τα φέρει σε επαφή με τον κόσμο των Μυκηναίων, έναν κόσμο μακρινό αλλά πολύ cool και ενδιαφέροντα που μιλούσε και έγραφε τα πρώτα του κόσμου ελληνικά.

Σπίτι του Αρχαιολόγου Φώτο

Άρεσαν άραγε τα ταξίδια στους Μυκηναίους ή μήπως ήταν σπιτόγατοι; Αγαπούσαν τις περιπέτειες; Πόσο συχνά έμπλεκαν σε καβγάδες; Πού έτρωγαν και έπιναν το κρασάκι τους; Πώς προμηθεύονταν τα υλικά τους για να φτιάξουν προϊόντα πολυτελείας;  Τί φορούσαν στις πολεμικές τους εκστρατείες; Και τέλος, πώς ήταν οι πήλινες πινακίδες πάνω στις οποίες έγραφαν; Ήξερες πως αυτές ήταν τα tablet της εποχής στα οποία "φόρτωναν" εκατοντάδες λέξεις της Γραμμικής Β Γραφής; Τα πρώτα δηλαδή ελληνικά που γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια πριν; Οι απαντήσεις δίνονται στις ενδιαφέρουσες δράσεις που θα πραγματοποιούνται τα  Σαββατοκύριακα (Σάββατα 5.30 μ.μ-Κυριακή 11.30 π.μ) 19 Νοεμβρίου έως και 18 Δεκεμβρίου. 

Πληροφορίες: 693 62 094 72 | archaeoprogrammata@gmail.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.